Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vanvittig millimeter-drama da Lunde Pedersen var tusendeler fra sølvet

Suverene Sven Kramer knuste sin egen olympiske rekord på 5000 meter.

BRONSE: Det holdt ikke helt inn for Sverre Lunde Pedersen, men han sikret en bronsemedalje for Norge på dagens 5000 meter. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
BRONSE: Det holdt ikke helt inn for Sverre Lunde Pedersen, men han sikret en bronsemedalje for Norge på dagens 5000 meter. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

GANGNEUNG (Dagbladet): Der kvinnene i går åpnet skøyteballet med trippelseier til Nederland på 3000 meter, var det i dag herrenes tur.

Simen Spieler Nilsen, Håvard Bøkko og Sverre Lunde Pedersen var de norske i aksjon, og på forhånd var det knyttet stor spenning til om Lunde Pedersen ville klare å utfordre til en plass på pallen.

Før helga lanserte han seg selv som en mulig medaljekandidat, og 25-åringen viste at han mente alvor.

I et løp der tusendeler avgjorde, endte nordmannen til slutt på tredjeplass.

- Målet var en medalje, og det har jeg klart. Som et lag har vi mye muligheter på andre distanser senere, sier en lykkelig Sverre Lunde Pedersen til Eurosport.

Millimeter-drama

I par med verdensrekordholder Ted-Jan Bloemen, som nå konkurrerer for Canada, startet Lunde Pedersen kontrollert, men etter halvgått løp var han foran Peter Michael fra New Zealand som holdt en overraskende ledelse.

Med rundetider lavt på 29-tallet la Fana-løperen press på Bloemen, og ved 3400 meter var han for første gang i tet.

Men på den siste runden røynet det på. Bloemen gikk tok sakte men sikkert innpå, og i mål var det dødt løp mellom de to på tiden 6.11,61. Dessverre for Lunde Pedersen var kanadieren noen millimeter foran, og tok med det teten.

Suveren

Før dagens løp var Sven Kramer den store favoritten. Nederlenderen, som kom i par nummer ti, gikk lenge behersket, men etter 2200 meter satte han for alvor opp farta.

I jafs på nesten et sekund per runde dundret han forbi både Bloemen og Lunde Pedersen, og i mål viste klokka 6.09,76 - nesten to sekunder foran Bloemen, og nøyaktig ett sekund raskere enn sin egen olympiske rekord fra Sotsji.

Simen Spieler Nilsen var først ut av de norske i par nummer fire. Han slo parkamerat Bob De Vries, på tiden 6.18,39.

Håvard Bøkko gikk i det sjette paret, men det gikk aldri fort nok for veteranen i dag. Han tapte tid hele veien, og i mål var han inne 6.24,50.

Hjemmefavoritt

Kveldens største applaus var det likevel hjemmefavoritten Lee Seong-Hoon som fikk.

Et jubelbrøl fulgte sørkoreaneren på samtlige 12 runder i den olympiske ovalen, hver runde noen desibel høyere enn det forrige.

På den siste runden steg det til et crescendo da Lee passerte parkamerat Bart Velds fra Nederland, og gikk inn til ledelse på tida 6.14,15.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!