Jakob Ingebrigtsen

Vanvittig ny rekord av Jakob (17): - Han løper som en voksen mann

Satte ny rekord.

REKORD: Jakob Ingebrigtsen var i aksjon i A-finalen på en engelsk mil i Eugene lørdag. Og leverte et fantisk løp mot verdens beste mellomdistanseløpere. Foto: AP/ NTB Scanpix
REKORD: Jakob Ingebrigtsen var i aksjon i A-finalen på en engelsk mil i Eugene lørdag. Og leverte et fantisk løp mot verdens beste mellomdistanseløpere. Foto: AP/ NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Jakob Ingebrigtsen løp inn til fjerdeplass og personlig rekord på en engelsk mil i Diamond League-stevnet i Eugene lørdag. Sandnes-løperen kom i mål på 3.52,28.

Timothy Cheruiyot fra Kenya vant på 3.49,87. Samuel Tefera fra Etiopia ble toer på 3.51,26, mens Elijah Motonei Manangoi fra Kenya (3.52,18) spurtslo Ingebrigtsen i kamp om tredjeplassen.

Den norske 17-åringen la seg på halen av feltet fra start av, men avanserte gradvis oppover. På sisterunden bykset han forbi en rekke sterke konkurrenter. Til slutt holdt det til fjerdeplass.

Tiden 3.52,28 ga personlig rekord.

- Fantastisk av Jakob. Han disponerte løpet som en voksen mann, sa friidrettsekspert Vebjørn Rodal i NRKs kommentatorboks.

Storebror Henrik Ingebrigtsen løp inn til 11.-plass i B-heatet på en engelsk mil tidligere lørdag. Han kom i mål på 3.58,72. Luke Mathews fra Australia vant heatet på 3.57,02. Amerikanerne Drew Hunter (3.57,29) og Henry Wynne (3.57,61) fulgte på de neste plassene.

Fredag ble Henrik Ingebrigtsen nummer fem på to engelske mil (3218 meter). Da løp han inn på norsk rekord (8.22,29).

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer