Eliteserien

Vanvittig overtidsdrama

Bodø/Glimt så ut til å redde ett poeng mot Odd, men så ble det dramatisk på overtid.

TAPTE: Ola Solbakken og hans lagkamerater mistet ett poeng på overtid. Foto: Trond Teigen / NTB
TAPTE: Ola Solbakken og hans lagkamerater mistet ett poeng på overtid. Foto: Trond Teigen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Odd - Bodø/Glimt 3-2 (1-1)

Kjetil Knutsens menn kunne overta tredjeplassen på tabellen til fordel for Viking med tre poeng borte mot Odd lørdag kveld, men det ble ingen drømmekveld for Glimt.

Det sto 2-2 etter 96 minutter på Skagerak Arena, da Odd fikk straffe på overtid etter Sery felte Stensrud. Straffen satt Espen Ruud sikkert i mål, og sendte Glimt hjem til Nord-Norge uten poeng.

3-2: Espen Ruud satte inn den avgjørende scoringa. Foto: Trond R. Teigen / NTB
3-2: Espen Ruud satte inn den avgjørende scoringa. Foto: Trond R. Teigen / NTB Vis mer

- Reagerer

- Jeg synes vi henger godt med. Det er selvfølgelig gøy å få den på slutten der. Vi fikk noen tøffe utfordringer i dag, men synes vi løste de på en god måte. Det var litt stang inn i dag. Det smaker godt, sier Odd-trener Pål Arne «Paco» Johansen til Discovery etter kampen.

- Det går opp, og det går ned og det skifter i løpet av ti sekunder. Det å avgjøre kampen på overtid, jeg vet ikke om det er åtte minutter eller noe sånt, er helt rått, sier matchvinner Ruud til Discovery.

Kjetil Knutsen reagerer på at hans lag fikk straffe i mot seg på overtid.

- Vi reagerer veldig på tidspunktet og situasjonen. For meg er det aldri straffespark. Sånn er det, vi får ikke gjort noe med det. Jeg synes vi gjør en god kamp, skaper mest og er det beste laget. Klart det blir ekstra bittert på slutten der.

HEI SVEIS: Erling Braut Haalands hårsveis får oppmerksomhet. Vis mer

Kunstmål

Det startet på verst tenkelig vis for den regjerende seriemesteren.

Milan Jevtovic fyrte av etter 19. minutter og Haikin måtte gi en retur. Den havnet rett tilbake i beina på førstnevnte, som overlistet Glimt-keeperen på andre forsøk.

Ikke lenge etterpå smalt det i andre enden. Amahl Pellegrino dro seg inn i banen og fant Espejord. Spissen la ballen tilbake til førstnevnte som dro noen finter før han plasserte ballen forbi svenske Wahlstedt.

1-1: Amahl Pellegrino sørget for at lagene var like langt til pause. Foto: Trond R. Teigen / NTB
1-1: Amahl Pellegrino sørget for at lagene var like langt til pause. Foto: Trond R. Teigen / NTB Vis mer

Odd hadde ennå ikke spilt uavgjort denne sesongen, og Glimt hadde til gode å spille uavgjort på bortebane så langt i år - det ga håp om en målrik andre omgang.

Traff stolpen

Et snaut kvarter ut i den andre halvdelen havnet Glimt igjen under.

Jørgensen spilte en skjult pasning i bakrommet mot Wallem. Kantspilleren timet løpet sitt perfekt, mottok ballen og tok seg forbi Haikin som for andre gang i kveld måtte se seg bli overlistet.

Pellegrino var millimeter unna å igjen utlikne femten minutter før slutt, men traff bare stolpen.

2-1: Conrad Wallem jubler etter å ha sendt Odd opp i ledelsen. Foto: Trond R. Teigen / NTB
2-1: Conrad Wallem jubler etter å ha sendt Odd opp i ledelsen. Foto: Trond R. Teigen / NTB Vis mer

Odd ble redusert til ti mann da Odin Bjørtuft løftet foten og traff Pellegrino i ansiktet, men selv med én mann mer klarte ikke bortelaget å straffe Odd i innspurten.

Glimt utliknet ved Isak Helstad Amundsen på overtid etter en flott heading, men så fikk Odd straffe på overtid. Glimt-spillerne protesterte febrilsk, men dommer Rohit Saggi var klar i sin sak. Straffen satt Espen Ruud sikkert i mål, og sendte Glimt tilbake til Nord-Norge uten poeng.

Odd avanserte dermed på tabellen og er nå oppe på en sjetteplass.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer