Vanvittig scoring i dramatisk gullkamp

Manchester City har et fast grep om ligagullet etter seier mot Leicester. Den avgjørende scoringen var en perle av de sjeldne.

AVGJORDE KAMPEN: Manchester Citys Vincent Kompany hamret ballen i vinkelen fra langt hold. Foto: Reuters/Jason Cairnduff/NTB Scanpix
AVGJORDE KAMPEN: Manchester Citys Vincent Kompany hamret ballen i vinkelen fra langt hold. Foto: Reuters/Jason Cairnduff/NTB ScanpixVis mer

Manchester City - Leicester 1-0 (0-0)

Uansett hva som skjedde på Etihad i kveld, ville vi få spenning til siste slutt i kampen om Premier League-gullet. Med seier ville de lyseblå være en trepoenger unna seriegull, med poengtap ville alt være i Liverpools hender før avgjørelsen faller søndag.

Leicester tok poeng fra Liverpool på Anfield tidligere i sesongen, i en periode der de røde til slutt mistet ligaledelsen. Og revene har vist veldig god form under den nye manageren Brendan Rodgers, som tidligere har ledet nettopp Liverpool.

Siden nordiren tok over hadde de blå vunnet fem av åtte seriekamper. De slo blant annet Arsenal 3-0 i forrige serierunde, noe som ga Liverpool-fansen et lite håp om at City ville gå på en etterlengtet smell.

City sto på sin side med 12 strake seire i ligaen - skulle poengtapet endelig komme?

Det ville ikke Vincent Kompany (33) ha noe av og tok følgelig ansvar. Da hjemmelaget sleit med å bryte ned et kompakt Leicester-lag, hamret midtstopperen ballen i vinkelen på svært vakkert vis fra langt hold. Scoringen kan ha avgjort gullkampen.

Men det var ikke alle som ville at Kompany skulle forsøke seg fra langt hold.

- Det var litt frustrerende, for de sa: «Ikke skyt, ikke skyt», jeg kunne høre det. Det irriterte meg litt. Jeg har ikke kommet så langt i karrieren for å bli fortalt av unge spillere om jeg kan skyte eller ikke, så jeg skjøt bare, sier Kompany til Sky Sports etter kampen.

Midtstopperen har ventet på dette øyeblikket, noe han også har fortalt lagkameratene.

- Jeg har fortalt dem at en dag kommer jeg til å ha et skudd fra utenfor 16-meteren som kommer til å bli mål, sier Kompany.

6. mai 2019 var den dagen.

- Episk

- For et skudd. Hvis det er noen som fortjener det, så er det ham, sier lagkamerat Bernardo Silva etter kampen.

- Det var en eksepsjonell scoring, definitivt, sier Pep Guardiola ifølge BBC.

Sist Kompany scoret fra utenfor 16-meteren var ifølge TV 2 helt tilbake i 2007, på Brann stadion da han spilte for Hamburg.

- Det er så episk det øyeblikket, det er umulig å beskrive, sier Brede Hangeland i TV 2-studio.

Dermed har City nok en gang kommandoen i Premier League foran avslutningen, som fortsatt kan bli en thriller.

Stor sjanse

Det var Leicester som startet kampen best, og bortelaget kunne tatt en tidlig ledelse da Ricardo Pereira fikk en avslutning fra rundt ti meter blokkert av Vincent Kompany.

Det ble tidlig klart at City måtte jobbe for de tre poengene.

Pep Guardiola lot unggutten Phil Foden starte den viktige kampen mot Leicester. Det sier litt om hvor stor tro manageren har på unggutten. Og det var 19-åringen som fikk hjemmelagets første sjanse da han sendte ballen rett på Kasper Schmeichel fra god posisjon.

David Silva fikk gult kort for en kynisk felling etter snaut 20 minutter, og playmakeren laget et nytt frispark før halvtimen var spilt. Spanjolen levde et øyeblikk farlig.

Sergio Agüero avgjorde kampen mot Burnley med en ball som var noen få centimeter over linja. I kveld var spissen i en liknende situasjon da ballen gikk via tverrligger og ned på streken, men i motsetning til sist så var aldri ballen inne.

Manchester C.37312491-2295
Liverpool37297187-2294
Chelsea37218863-3971
Tottenham372311365-3770
Arsenal372071070-5067
Manchester U.37199965-5266

Leicester jobbet sokkene av seg i 45 minutter, og spørsmålet var om de ville stå løpet ut. Det var bare tredje ligakamp denne sesongen at City ikke scoret mål før hvilen.

- Nervene i høyspenn, også i Liverpool, mente TV 2-kommentator Øyvind Alsaker da lagene gikk til hvilen uten scoringer.

- Leicester syns jeg har levert den perfekte oppskriften på å stå imot City, mente Brede Hangeland.

SKAM: Liverpool-fans har inntatt Barcelona før kveldens semifinale i Champions League, men flere av bortelagets supportere anklages for rasisme og slåssing. Video: @navcfc_ og @SolskCR / Twitter. Vis mer

Perlescoring

Etter 52 minutter burde Raheem Sterling gitt de lyseblå ledelsen, men vingen headet langt over mål fra rundt fem meter. I denne perioden trykket City på for scoring.

Da klokka passerte timen spilt, var det første gang denne sesongen at City ikke hadde scoret på hjemmebane.

Agüero har scoret flere viktige mål denne sesongen og i kveld var det bare en god Schmeichel som stoppet argentineren etter 69 minutter, da keeperen stoppet ballen med en sterk arm. Kampens eneste scoring kom like etterpå.

Da City trengte det som mest, var det kaptein Kompany som sto fram. Midtstopperen ladet kanonen fra 25 meter, og hamret ballen som klistret seg inn i vinkelen. Etihad brøt ut i unisont jubelbrøl, vel vitende om viktigheten av den scoringen.

- Et skudd for historiebøkene, mener Alsaker.

Kelechi Iheanacho satte en støkk i samtlige på Etihad da han plutselig var helt alene med Ederson, men spissen sendte ballen utenfor stolpen på den gedigne sjansen.

Etter kampen tok Kompany en æresrunde på Etihad, i det som kan ha vært belgierens siste kamp på stadion.

Manchester City møter Brighton borte i siste serierunde, mens Liverpool tar imot Wolverhampton på Anfield. Det er ett poeng som skiller de to duellantene.