Vanvittig serieavslutning: - Uten sammenligning det sykeste dramaet i norsk klubbfotball

Brann-treneren hjalp gamleklubben til playoff, mens Bryne, Fredrikstad og Åsane reddet plassen i siste sekund.

(Dagbladet): OBOS-ligaen har for lengst blitt omdøpt til «kokos-ligaen». Det uttalte Brann-trener Lars Arne Nilsen allerede i 2012 da han var Hødd-trener.

I dag utspilte det seg et sjeldent drama i både toppkampen og bunnstriden under den spennende serieavslutningen i OBOS-ligaen.


- OBOS-ligaen er tredjegradsligning, polsk riksdag og teater smurt sammen i en og samme pakke. Og noen sier fotball ikke er drama, skriver Lars Tjærnås på Twitter.

- Dette er det uten sammenligning sykeste dramaet i norsk klubbfotball! supplerer Davy Wathne på sin Twitter-konto.

Da alt så bekmørkt ut Nilsen møtte sin gamleklubb i oppgjøret på Brann Stadion, der bergenserne hjalp Hødd til playoff etter at sunnmøringene snudde 0-1 til 2-1 i sluttminuttene.

- Vi blir litt for nonchalante, mens Hødd aldri gir opp. Vi får kanskje møte dem igjen neste år i Tippeligaen, sier Brann-trener Nilsen, som ledet Hødd til cupgull i 2012.

Kristoffer Barmen sendte Brann i føringen etter en halvtime, og trener Nilsen så ut til å ødelegge gamleklubbens opprykksdrøm.


Hødd trengte to mål mot laget de slo ut av cupsemifinalen i 2012 med Nilsen som trener. Det så lenge bekmørkt ut, men i det 74. minutt viste innbytter Robin Shroot frem litt magi.

Magisk snuoperasjon Fjorårets Hødd-toppscorer har hatt en forferdelig sesong etter et mislykket opphold i Sogndal, men slo til da det gjaldt som mest.

Briten gjorde alt rett da han driblet seg fri langs kanten og utlignet til 1-1 med en lur avslutning i korthjørnet.

Fem minutter senere måtte Brann-keeper Piotr Leciejewski kapitulere igjen etter et magisk Hødd-angrep. Shroot og Michael Karlsen kombinerte fint før Jonas Ingebrigtsen sendte en perfekt stikker.

Den snappet toppscorer Eirik Ulland Andersen og bredsidet ballen inn i vinkelen. Dermed hadde Hødd snudd kampen, og dermed klatret Hødd opp på 4. plassen som gir playoff.

- Det var helt fantastisk laginnsats. At jeg får være matchvinner i denne kampen, får meg nesten til å grine, sier Ulland Andersen til C More.

- For ett år siden lå jeg på sykehus her i Bergen. Da er det utrolig stort å få oppleve dette her nå, sier Hødd-helten.

Kampen om playoff Det var bare ett av mange eksempler på det vanvittige drama i dagens serieavslutning i OBOS-ligaen.


Mens opprykksklase Brann og Sogndal tapte sin siste kamp i OBOS-ligaen på minst et halvannet år, var resten av lagene involvert i enten kampen om playoff eller kampen for å unngå nedrykk.

I tillegg til Hødd kapret Kristiansund, Ranheim og Jerv playoff-plassene som gir håp om Tippeliga-fotball i 2016. Sandnes Ulf mistet sin playoff-plass til Hødd, etter at sunnmøringene snudde til seier i Bergen og Jerv scoret på overtid mot Bærum.

Kampen mot nedrykk I nedrykksstriden vekslet det hele tiden på hvem som lå på nedrykksplass. Hønefoss, Nest-Sotra og Bærum havnet på de tre nederste plassene, men den siste nedrykksplassen var det stor usikkerhet rundt helt til siste sekund.

Selv med én mann utvist klarte Bryne å sette inn seiersmålet hjemme mot Bærum, slik at den tradisjonsrike klubben reddet plassen på overtid.

Også Åsane scoret på overtid og reddet et livsviktig poeng borte mot Hønefoss. Dermed reddet også de plassen helt på tampen.

Det samme gjorde Fredrikstad som holdt på å rote det til mot slutten mot Nest-Sotra, men slapp med skrekken.

Det gikk utover Follo, som mistet seieren på overtid mot Jerv og dermed rykker ned i likhet med Hønefoss, Nest-Sotra og Bærum.