Foto: Rune Stoltz Bertinussen / Scanpix
Foto: Rune Stoltz Bertinussen / ScanpixVis mer

Vanvittig sluttspurt sørget for Sarpsborg-poeng

- Utrolig unødvendig å gi bort seieren, sier Høgmo.

(Dagbladet): Tromsø - Sarpsborg 08 2-2

Tromsø så ut til å ha sikret tre poeng da Steffen Nystrøm gjorde 2-1 til hjemmelaget på overtid.

Men bare 30 sekunder etter Nystrøms scoring utliknet Michael Røn for Sarpsborg, og sørget for det med poengdeling i ishavsbyen.

- Tromsø kjører den andre omgangen, men det er ikke ufortjent at vi klarer å ta med oss poeng, sier Sarpsborg-trener Roar Johansen til TV2.

- Det er deilig å sikre årets første poeng på bortebane, men vi skal fortsatt jakte den første trepoengeren, sier Johansen.

Tromsø-trener Per-Mathias Høgmo måtte skuffet se laget gi fra seg seieren på overtid.

- Det er selvsagt utrolig unødvendig. Sarpsborg skal ha honnør for at de ikke gir opp. Det er surt å spille uavgjort da vi skaper nok sjanser til å vinne, sier Høgmo.

Svak Tromsø-omgang Øyvind Hoås stanget gjestene i ledelsen etter tyve spilte minutter i den første omgangen.

Jo Nymo Matland slo en glimrende corner, og Hoås hadde løpt seg fri fra markeringen. I ensom majestet steg han til værs og nikket ballen forbi Marcus Sahlman.

Sarpsborg fortsatte å presse, og Nymo Matland var centimeter fra å øke til 2-0 med et susende frispark like etter scoringen. Martin Wiig kunne og burde scoret da han fikk avslutte tre meter fra mål, men avslutningen gikk rett på Sahlman.

Hjemmelaget skapte lite, og hadde bare hatt nesten-muligheter da Mostafa Abdellaoue plutselig utliknet.

«Mos» fikk ballen servert av Thomas Drage, og etter å først å ha snublet i ballen klarte den utleide Vålerenga-spilleren å lure ballen forbi Joachim Heier.

Scoringen ga Tromsø ny energi, og Sigurd Rushfeldt var nære scoring da Tom Høgli fosset ned på høyresiden.

Innlegget var perfekt, men spissveteranens hodestøt gikk rett på Heier.

Lagene gikk til pause på stillingen 1-1.

To på ett minutt Den andre omgangen var langt mer sjansefattig enn den første, og bortsett fra et par halv-sjanser til hjemmelaget skjedde lite på Alfheim.

Men da kampen ebbet ut i overtid kom det plutselig to mål på ett minutt.

Først scoret Steffen Nystrøm med sitt første spark på ballen da Sigurd Rushfeldt fikk ballen i feltet og la den tilbake til Nystrøm.

Den tidligere Godset-spilleren lurte ballen forbi Joachim Heier, og Alfheim jublet for det de trodde var tre viktige poeng.

Men Sarpsborg gikk rett i angrep, og Michael Røn hamret inn utlikningen drøye tre minutter på overtid.

Tromsø  20110516.
Eliteserien fotball. TIL-Sarpsborg 08.Sarpsborgs Kjetil Berge gliser fornøyd etter uavgjort   i eliteseriekampen på Alfheim Stadion mandag ettermiddag.Resultatet ble 2-2.
Foto: Rune Stoltz Bertinussen / Scanpix
Tromsø 20110516. Eliteserien fotball. TIL-Sarpsborg 08.Sarpsborgs Kjetil Berge gliser fornøyd etter uavgjort i eliteseriekampen på Alfheim Stadion mandag ettermiddag.Resultatet ble 2-2. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / Scanpix Vis mer