Jakob Ingebrigtsen Tokyo-OL

Vanvittig sterk

Alt ser maksimalt bra ut for Jakob Ingebrigtsen før finalen på 1500 meter.

LETT VIDERE: Stor far og full kontroll på Jakob Ingebrigtsen. Det betyr i det minste en morsom duell med Timothy Cheruiyot i finalen lørdag. Og kanskje litt mer. . Video: Discovery+ Foto: Bjørn Langsem. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

JAKOB INGEBRIGTSEN kunne ikke ha løpt en bedre semifinale enn det han gjorde i Tokyo-OL. Her oste det toppform av den 20-åringen som lørdag stiller til start med finalefeltets nest beste resultat:

  • Du jogger ikke inn til 3.31 på 1500 meter i siste test uten at det kommer et ganske langt jafs videre når det virkelig gjelder.

I beste fall fikk Jakob også et svar på hvilket løpsopplegg som nå passer ham best. Her var det en mer offensiv nordmann allerede mot slutten av den første runden da farten ble skrudd opp.

Den dravillige australieren Stewart McSwain sørget for at Jakob aldri måtte sløse med kreftene, men denne gangen var det ingen luker å tette mot slutten.

Det er til å tenke på når verdenseneren Timothy Cheruiyot sannsynligvis kliner til fra start i OL-finalen.

DET gjorde ikke Cheruiyot i sitt semifinaleheat. Han holdt fronten, men ikke mer. I spurten ble han slått både av briten Jack Wightman og amerikanske Cole Hocker, men da altså etter et forholdsvis moderat tempo.

Det nederlaget så ikke frivillig ut, men var det ganske sikkert. Kenyaneren hadde full kontroll på hvilken plassering som var nødvendig for å ta finaleplass.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer