Tennis:

Vanvittig tennisbragd av Casper Ruud (17): - Helt rått

Gikk til topps i Challenger-turneringen - i første forsøk. 

NY BRAGD: Casper Ruud gikk til topps i Challenger-turneringen. Her er 17-åringen i aksjon under NM i tennis. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
NY BRAGD: Casper Ruud gikk til topps i Challenger-turneringen. Her er 17-åringen i aksjon under NM i tennis. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Casper Ruud - Taro Daniel 6-3, 6-4

(Dagbladet): Casper Ruud gikk til topps i den historiske finalen i ATP-turneringen i Sevilla i kveld.

Det var ungguttens første turneringsseier på dette nivået, som er det nest høyeste i tennissirkuset. Det var også hans første forsøk i en slik turnering.

Med andre ord en vanvittig bragd av nordmannen, som skrev norsk tennishistorie.

- Han er 17 år. Dette er stort for norsk tennis, sier TV 2-kommentator Jan Frode Andersen.

Da seieren var sikret kastet han seg ned på bakken og holdt seg for ansiktet.

God start

Det sto 3-2 i første sett da Casper Ruud fikk to muligheter til å bryte serven til Taro Daniel. Den andre muligheten tok han godt vare på, men like etterpå slo japaneren tilbake til 3-4 i games.

I denne perioden sleit begge med serven, og Ruud klarte nok en gang å bryte til 5-3. Det ble gjort hele fire dobbeltfeil av en nervøs Daniel, og Ruud tok kommandoen. Like etterpå var første sett i boks - en pangstart for den norske unggutten.

I starten på det andre settet byttet en frustrert Daniel racket etter at Ruud fikk tre muligheter til å bryte japanerens første serve. Det hjalp ikke for 23-åringen, for Ruud tok ledelsen 1-0.

- Jeg syns han blir mer og mer komplett, mente TV 2-kommentator Jan Frode Andersen.

Ruud fortsatte å spille god tennis, mens Daniel ble mer og mer frustrert. Det ble ikke bedre av at 17-åringen økte til 3-0 i games, og lå an til å knuse en spiller som snuser på topp-100-lista.

- Det er helt rått, mente Andersen i TV 2-boksen.

Men så snudde plutselig alt.

Slo tilbake

Ruud så ut til å feie Daniel av banen da han ledet 4-0 i andre sett. Det ble en vekker for japaneren - som slo tilbake til 4-3 i games. Kommentatorene omtalte perioden som en «minikollaps» av nordmannen.

Heldigvis holdt Ruud hodet kaldt og økte ledelsen til 5-3. Han fikk to muligheter til å bryte serven til japaneren etterpå, men tok ikke vare på muligheten.

Det gjorde han imidlertid i neste game, hvor han servet fantastisk og punkterte kampen med 6-4 i andre sett.

Et nytt norsk tenniseventyr kan skrives inn i historiebøkene.

Sjokkerte tidlig

Casper Ruud har imponert stort med glitrende spill under ATP Challenger-turneringen i Spania. Det er ikke noe tvil om at 17-åringen har fått sitt store gjennombrudd denne sesongen.

Dagen etter at han imponerte en hel tennisverden med å slå Inigo Cervantes, ranket som nummer 75 i verden, sjokkerte 17-åringen igjen i semifinalen da han slo tittelforsvarer Pedro Cachin.

I kveld var det altså duket for en historisk finale mot japanske Taro Daniel (23) (rangert som nummer 101 i verden). Daniel var seedet som nummer tre i forkant av ATP-turneringen i Sevilla.

I tur og orden har han altså sendt ut spillere som er mye høyere rangert enn ham selv.

Imponerende

Challenger-turneringer er nivået over Futures-turneringer, der Ruud har spilt så langt.

Det er første gang unggutten spiller en turnering på dette nivået, noe som gjør bragden veldig imponerende.

Vinneren av turneringen får rundt 50 000 kroner. Taperen får rundt 30 000 kroner.

Verdensrankingen tennis, menn (29. august):

1) Novak Djokovic, Serbia 14,840, 2) Andy Murray, Storbritannia 9,305, 3) Stan Wawrinka, Sveits 4,980, 4) Roger Federer, Sveits 4,945, 5) Rafael Nadal, Spania 4,850, 6) Milos Raonic, Canada 4,805, 7) Kei Nishikori, Japan 4,165, 8) Tomas Berdych, Tsjekkia 3,570, 9) Marin Cilic, Kroatia 3,515, 10) Dominic Thiem, Østerroole 3,205.

Norske: 450) Casper Ruud, 583) Viktor Durasovic, 1595) Joachim Bjerke, 1686) Sebastian Hawken.

Med kveldens seier kommer Casper Ruud til å være rundt nummer 278 på seniorrankingen, melder Tennis-Norge.com.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer