Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hoppuka

- Vanvittig

Dramaet til å ta og føle på i Hoppuka. Marius Lindvik jakter på Dawid Kubacki. - Jeg har en god følelse, sier TV 2-ekspert Andreas Stjernen, som kaller Lindviks prestasjon «vanvittig».

GOD FØLELSE: Ekspertene Tom Hilde (t.v.) og Andreas Stjernen følger hoppukefinalen for TV 2. Her på plass i pressesenteret ved Paul Ausserleitner-bakken i Bischofshofen. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
GOD FØLELSE: Ekspertene Tom Hilde (t.v.) og Andreas Stjernen følger hoppukefinalen for TV 2. Her på plass i pressesenteret ved Paul Ausserleitner-bakken i Bischofshofen. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Vis mer
  • Hoppuka, fjerde renn, kl. 17.15 på TV 2

BISCHOFSHOFEN (Dagbladet): Veldig ofte er Hoppuka avgjort når vi kommer til det fjerde og siste rennet i Bischofshofen i Østerrike. Men denne gangen kan fire hoppere vinne, blant andre Marius Lindvik (21).

Nordmannen ligger på andreplass i sammendraget - 9,1 poeng bak polakken Dawid Kubacki. Også tyskeren Karl Geiger og japaneren Ryoyu Kobayashi er innenfor en margin der de kan gå helt til topps.

- Jeg har en følelse av at det kommer til å bli utrolig jevnt, at det kommer til å skille en tidel eller noe sånt. Men jeg har troen på Lindvik. Hvis han hopper på sitt beste, tror jeg han tar det, sier TV 2-ekspert Andreas Stjernen.

GJØR SEG KLAR: Marius Lindvik sjekker hoppkanten i Paul Ausserleitner-bakken i Bischofshofen.
Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
GJØR SEG KLAR: Marius Lindvik sjekker hoppkanten i Paul Ausserleitner-bakken i Bischofshofen. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Vis mer

- Egentlig er jeg knallpositiv til at det kan gå. Men det er en grunn til at Kubacki leder med 9,1 poeng. Så har du Kobayashi som ligger rett bak og hadde ekstremt uflaks i Innsbruck. Han har ennå ikke hoppet på sitt beste, og er en skummel fyr, sier Tom Hilde, den andre eksperten på TV 2.

Dagbladet møter dem i pressesenteret ved Paul Ausserleitner-bakken i Bischofshofen. Flere timer før rennet er det et yrende liv i det trange pressesenteret. Her snakkes det norsk, polsk, tysk, slovensk og andre språk.

I utgangspunktet blir dette Norge mot Polen. Men Geiger og Kobayashi ligger 13,3 og 13,7 poeng bak Kubacki. For Lindviks del betyr dette at han har fem meter å ta igjen på polakken. Hvilken thriller det blir!

- Det er en vanvittig sterk prestasjon av Lindvik, sier Stjernen.

- Utrolig morsomt. Han hadde nok ikke trodd dette selv heller. Kanskje at han skulle ta noen pallplasser. Men at han ligger an til å ta Hoppuka sammenlagt, er en vanvittig sterk prestasjon.

- Noe du vil advare Lindvik mot, Tom Hilde?

- Absolutt ikke. Nå er han i så god form at jeg tror ikke han har lyst til å ta imot tips. Det er ingenting vi nordmenn ønsker mer enn at han skal vinne Hoppuka. Nå må han få lov til å surre med sitt fram til i ettermiddag.

Seier både i Nyttårshopprennet i Garmisch-Partenkirchen og Innsbruck lørdag har virkelig satt Lindvik på kartet. Sist Norge hadde en hoppukevinner, var ved Anders Jacobsen i 2007.

- Jeg synes topphoppene til Lindvik er i en helt annen klasse enn de til Kubacki. Vi må krysse fingrene for at han får ut topphoppene sine, sier Hilde.

- Lindvik er uredd og har ikke mange begrensninger i hodet. Han er tøff, utrolig sterk, myk og bevegelig. Han er en av de største talentene Norge har hatt på lenge, erklærer Stjernen.

PS: Hoppukefinalen sendes på TV 2 fra klokka 17.15.