Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vanvittige Ronaldo var kun et foster sist gang noen gjorde denne hat trick-bragden

Ble også tidenes mestcorende i klubben.

RASKT HAT TRICK: Cristiano Ronaldos hat trick mot Espanyol er et av de raskeste i historien. Til slutt scoret han fem mål! Foto: EPA/ALEJANDRO GARCIA
RASKT HAT TRICK: Cristiano Ronaldos hat trick mot Espanyol er et av de raskeste i historien. Til slutt scoret han fem mål! Foto: EPA/ALEJANDRO GARCIA Vis mer

• Espanyol - Real Madrid 0-6 (0-4)

(Dagbladet): Cristiano Ronaldo scoret sitt 29. hat trick i La Liga mot Espanyol, noe som er mest gjennom tidene i spansk klubbfotball. Hat tricket kom også i et sjeldent høyt tempo. Ikke siden 1984 har noen scoret tre mål i løpet av de første 20 minuttene i en La Liga-kamp.

På den tiden var ikke 1985-modellen Ronaldo engang født.

Ronaldo scoret til slutt vanvittige fem mål på Power8 Stadium og passerte dermed legendene Alfredo di Stéfano og Raúl på listen over tidenes mestscorende Real Madrid-spillere.

Selv om verdensstjernen er bortskjemt med mange scoringer, var disse nettkjenningene etterlengtet for 30-åringen. Ronaldo hadde nemlig ikke scoret i ligaen siden mai før dagens oppgjør.

Det innbefattet riktignok bare to kamper grunnet sommerpausen, men det er likevel lenger enn hva Ronaldo normalt sett må vente mellom nettkjenningene.

Tre raske mål Allerede etter sju minutter ble den lille måltørken brutt. Ronaldo ble spilt fri alene med keeper. Fra kort og skrått hold var 30-åringen sikkerheten selv og sendte gjestene i føringen.

Men selv om den lille måltørken var over, tørstet Ronaldo etter nye scoringer. Ti minutter senere gikk Gareth Bale i bakken og skaffet Real Madrid straffe. Det ekspederte Ronaldo iskaldt i høyre hjørne.

Allerede i det 20. minutt fullbyrdet portugiseren sitt hat trick. Bale fant Ronaldo med et flott innlegg. Sistnevnte var i ubalanse, men klarte likevel å banke ballen i mål og komplettere et ekte hat trick i løpet av bare 13 minutter.

Ronaldos fjerde og femte Før halvtimen var passert kom også gjestenes fjerde scoring, men denne gang inntok Ronaldo servitørrollen etter å ha mottatt ballen fra Bale. Ronaldo fant Karim Benzema på bakerste stolpe, og franskmannen økte enkelt til 4-0.

I det 61. minutt kom Ronaldos fjerde og lagets femte scoring for kvelden da Gareth Bale serverte nok en gang. Denne gang hadde Ronaldo en svært enkel jobb med å putte ballen i mål fra fem meter.

Portugiseren ga seg imidlertid ikke med det. Ni minutter full tid lirket Ronaldo inn sin femte scoring. Å score fem mål i én og samme kamp er så sjeldent selv for Ronaldo at han så smått begynte å flire.

Etter kampen strålte han om kapp med sola i visshet om at han nå er tidenes mestscorende Real Madrid-spiller i La Liga-sammenheng.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media