Spania mot Portugal fotball-VM 2018

Vanvittige Ronaldo: Verden har aldri sett maken til målscorer

En vakker kveld for fotballen.

I EGEN KLASSE: Cristiano Ronaldo er sportens største målscorer, og vet det. FOTO REUTERS/Murad Sezer.
I EGEN KLASSE: Cristiano Ronaldo er sportens største målscorer, og vet det. FOTO REUTERS/Murad Sezer. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

PORTUGAL - SPANIA 3 - 3: Når Cristiano Ronaldo vil ha oss til å tro at han er noe helt unik i denne sporten, så har han faktisk rett:

  • Fotballen har ikke sett maken til målscorer.

Det er statistikk for sånt. Han er blant de fire som har scoret i fire VM-sluttspill, ingen har scoret flere mål enn hans 120 på det høyeste klubbnivået i Champions League, og ingen er egentlig i nærheten i antall landslagsmål heller.

Det siste er ikke statistikk. Bare forståelse av forskjellen på tid og nivå. For mens Ronaldo kom opp på 84 mål for Portugal denne fantastiske sommerkvelden, tar han neppe igjen iraneren Ali Daei som står med 109 mot adskillig svakere motstandere.

Klar for fotball-VM? Vi har samlet noen av VM-historiens største øyeblikk! ⚽

Et innlegg delt av Dagbladet (@dagbladet)

Men den ungarske legenden Ferenc Puskas som også har 84 scoringer tilbake fra 1950 -og 60-tallet, rykker han nok kjapt fra. Det skulle bare mangle.Han har forlengst passert selv et av fotballhistorien største navn når det gjelder omdømme.

Cristiano Ronaldo er mer enn legendarisk, og han vet det.

BEGGE deler hjalp til å redde ett poeng mot et ellers overmektig Spania som var upåvirket av det dramatiske trenerskiftet, og på alle måter viste at laget hører hjemme blant VMs største favoritter. Altså et sånt kollektivt nivå som bare sportens aller største individualister er i stand til å utligne.

Det var akkurat det som skjedde med Cristiano Ronaldo denne kvelden. Først 45 sammenhengende minutter nærmest uten feil. Den førsteomgangen han vartet opp med mot kjente spanske medspillere -og motstandere, var en oppvisning i effektiv fotball.

Etter at scenen var satt i de to aller tidligste ballberøringene med noen publikumsflørtende ekstra dansetrinn, kom det knapt en touch for mye:

  • Bare kirurgisk plasserte nålstikk som gjorde vondt langt inn i den spanske fotballsjela.

På under tre minutter ble rammen for kampen fullstendig forandret. Ronaldo satt opp monsterfarta, utfordret den spanske høyrebacken Nacho såvidt innenfor straffefeltet og fikk den straffen og det målet han var på jakt etter.

RONALDOS høyst personlige forspill til 1 - 0 var angrepsforståelse på skyhøyt nivå, og det kom mer. Her var det glimt av det geniale i omtrent hver eneste ballberøring omgangen igjennom helt til den spanske toppkeeperen David de Gea ble lurt av kraften i et skudd midt på mål.

Da hadde Spania forlengst utlignet til 1 - 1, dratt i gang det brilijante, lekende trekantspillet sitt over hele banen og fått alle andre på det portugisiske laget til å løpe ydmykt etter ballen.

Men sånn frivillig underkastelse driver ikke Cristiano Ronaldo med.

DET var vel derfor banens viktigste spiller nesten ikke var å se etter pause da spanjolene bestemte alt som foregikk av fotball ute på banen. Portugal som regjerende Europamester er ikke levnet særlig medaljehåp i dette mesterskapet, men likevel var det et overraskende langt sprang opp til spansk nivå.

Da er det greit å ha spillere som er for store til å bry seg om sånt. De aller tryggeste som vet at de uansett er gode nok. De få som midt i det som egentlig er tapt, har vunnet nok til å skjønne at fotball er et spill som fullstendig kan skifte karakter på et eneste touch.

HER skjedde det med en kakk på foten og to krøkkete hender fra den spanske stopperveteranen Gerard Pique i ryggen på Ronaldo på rundt 25 meters hold. Da ledet Spania 3 - 2, en lykkelig nytrener Hierro hadde forlengst gjort byttene for å spare de beste til større anledninger og resten av Portugal var sluttkjørt.

Men så var det Ronaldo. Ni steg tilløp, noen dype sukk og et skrudd kunststykke i nærmeste kryss.

Du har sett han gjøre akkurat dette før.

Det er jo derfor han er så spesiell.

var ikke dette Ronaldo-hattricket i VM-åpningen noe jubileum en gang. Det var hattrick nummer 51.

For de spesielt interesserte forteller statistikken at han har stoppet på disse tre målene i 42 kamper på klubb -eller landslagsnivå. Sju ganger er det blitt fire i samme kamp, og to ganger fem.

På landslaget har han tidligere laget hattrick mot Andorra, Sverige, Armenia, Færøyene, samt Nord-Irland. Og nå altså mot Spania i et VM-sluttspill.

Det er da dette ikke er statistikk lenger.

Bare en målscorer verden aldri har sett maken til.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer