- Var aldri trygg på gullet

- På siste skyting tenkte jeg bare at nå driter jeg i hva som skjer. Jeg visste at det ville bety alt eller ingenting, sier Kollen-dronninga Liv Grete Skjelbreid.

Hun lå på femteplass etter første skyting (fullt hus), på sjuende etter andre (en bom) og på åttende etter tredje (en bom). Inn til siste skyting var Liv Grete nummer fem. På de tre første skivene skjøt Koukleva, Niogret og Zellner.

- Jeg så hvem som sto der og tenkte «jaha, så det er de som står der, Corinne bommer aldri». Så bestemte jeg meg for å drite i alt og bare konsentrere meg om meg selv. Jeg skjøt raskt og traff. Samtidig hørte jeg at det i alle fall var to skudd fra de andre som ikke var treff, forteller Liv Grete til Dagbladet :på nettet.

Både Koukleva og Niogret fikk bom og strafferunde. Det samme fikk Forsberg like bak. Zellner fikk to, og Liv Grete fra Hålandsdalen ledet løpet for første gang ut fra siste skyting - 15 sekunder foran Koukleva.

- Jeg var slett ikke sikker på gullet, for Koukleva går normalt veldig godt. Jeg visste ikke helt hvor mye krefter jeg hadde igjen etter gårdagen, og jeg er ingen stor spurter, sier Liv Grete.

Hun tapte noen sekunder til Koukleva på sisterunden, men aldri så mye at gullet var truet.

- Det var så vidt jeg turte å ta imot flagget på oppløpssiden, innrømmer Liv Grete.

Med flagget i hånda tok hun i mot jubel og «Seier'n er vår» fra 15.000 tilskuere i Kollen. Bildene av en jublende Liv Grete over målstreken går i alle fall Europa rundt i dag og i morgen.

- Det var en fantastisk følelse å komme inn på stadion. Kollen har ikke betydd noe ekstra press for meg. Det har bare gjort at jeg har konsentrert meg ekstra. Jeg kom til VM uten forventninger, og det betydde nok en del, sier Liv Grete.

- Hvem er verdens beste skiskytterjente, Liv Grete?

- I dag var det i alle fall meg. Det var bare deilig, sier gulljenta til Dagbladet :på nettet.

borje.kleboe.eidissen@dagbladet.no

SEIER'N ER MIN: Liv Grete Skjelbreid turte knapt å ta imot det norske flagget på oppløpssiden.