Martin Ødegaard og Arsenal:

Var andrevalget

Ifølge den velinformerte journalisten Fabrizio Romano var det et annet La Liga-talent som var Arsenals førstevalg i januar, men overgangen falt gjennom.

ARSENAL: Martin Ødegaard sammen med manager Mikel Arteta før han fikk sin Arsenal-debut mot Ole Gunnar Solskjærs Manchester United. Foto: NTB
ARSENAL: Martin Ødegaard sammen med manager Mikel Arteta før han fikk sin Arsenal-debut mot Ole Gunnar Solskjærs Manchester United. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Ødegaard signerte i slutten av januar en låneavtale med Arsenal ut sesongen.

Det skjedde etter flere tøffe måneder med lite spilletid i Real Madrid.

22-åringen skal ha vært ønsket av flere La Liga-klubber, inkludert Real Sociedad hvor han var forrige sesong, men skal ha valgt Arsenal etter å ha blitt overbevist av manager Mikel Arteta.

Ønsket Barcelona-spiller

Ifølge Romano skal Arsenals interesse for Ødegaard først ha oppstått etter at de fikk avslag fra Barcelona.

Den engelske klubben skal ha forsøkt å hente midtbanespilleren Riqui Puig på lån med opsjon på kjøp, men lyktes ikke, isteden gikk de videre til Ødegaard i Madrid. Det avslører Romano i sin podkast Here we go.

Puig er ikke i en helt ulik situasjon som det Ødegaard var i Real Madrid. Også han en kreativ offensiv midtbanespiller, men som har slitt med å spille seg inn på Barcelona-laget.

Denne sesongen har han bare fått fem kamper i La Liga.

Spår Ødegaard-start

For Ødegaard har det foreløpig blitt med to innhopp etter Arsenal-overgangen. Søndag venter oppgjøret mot Leeds, hvor tidligere Arsenal-spiss Kevin Campbell spår at nordmannen får sin første kamp fra start for det engelske storlaget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer