Eliteseriens største utenlandske stjerner

Var anonyme i Norge. I dag herjer de i internasjonal fotball: - Utrolig! Han var tung og kraftig

Lucas Pratto ble aldri noen slager i norsk fotball. Nå holder han Sergio Agüero på benken på Argentinas landslag. Dette er de største profilene som har forsvunnet fra Eliteserien.

KONTRASTER: For åtte år siden spilte Lucas Pratto (t.h.) for Lyn i Eliteserien. De siste landskampene har han vært førstevalget for Argentina sammen med blant annet Lionel Messi (t.v.). Foto: AFP PHOTO / JUAN MABROMATA
KONTRASTER: For åtte år siden spilte Lucas Pratto (t.h.) for Lyn i Eliteserien. De siste landskampene har han vært førstevalget for Argentina sammen med blant annet Lionel Messi (t.v.). Foto: AFP PHOTO / JUAN MABROMATA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Nicklas Bendtner ble kalt Eliteseriens største signering gjennom tidene, men navn som Matias Almeyda og Eidur Gudjohnsen, samt John Arne Riise og flere hjemvendte norske stjerner, har enda mer imponerende CV-er.

Dagbladet laget forrige uke en listesak over de største stjernene som har ankommet. I dag presenterer vi de største utenlandske profilene som har forlatt Eliteserien - både de som var gode i norsk fotball og de som var anonyme, men har blomstret i ettertid.

Lucas Pratto er én av dem. Spydpissen har i dag et bedre målsnitt på Argentinas landslag og i brasiliansk toppdivisjon enn han hadde for Lyn i Tippeligaen. Med superstjerner som Lionel Messi, Angel Di Maria og Sergio Agüero som landslagskolleger, lever 28-åringen i dag en helt annen tilværelse enn da han var i norsk fotball.

I de to siste landskampene, mot Bolivia og Colombia, har Pratto startet på topp for Argentina på bekostning av Sergio Agüero, altså Premier Leagues beste spiss de siste sesongene. Pratto scoret blant annet ett av målene mot Colombia. Messi og Di Maria scoret de øvrige.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer