Var best i 60 minutter - ble utklasset

RBK nådeløst straffet mot Saint-Etienne. En syk kamp, sier Erik Hamrén.

Saint-Etinne - Rosenborg 3-0

(Dagbladet.no): Rosenborgs avslutning på årets Tippeliga-sesong var den verste trønderne har sett på 27 år. La man til at vårt siste gjenværende europacuphåp hadde 3-14 i målforskjell på fransk jord, var det ikke all verdens grunn til optimisme foran kveldens bortemøte på Geoffroy-Guichard stadion.

Men det er noe spesielt med Rosenborg og europacupfotball, og en imponerende førsteomgang ga troen på at RBK kunne gi oss nok en minneverdig europacupstund, på dagen ett år etter den magiske kvelden på Mestalla da Valencia ble slått 2-0.

For Rosenborg styrte kampen, rullet opp sjanse etter sjanse, og fortjente å lede med både ett og to mål. Men du har sjelden råd til å sløse så voldsomt med mulighetene om det skal bli seier på bortebane i europacupen - og til slutt ble da også trønderne straffet.

Men Erik Hamrén hadde vanskelig for å fatte hvordan laget hans kunne tape 3-0.

- En «syk» kamp. Det føles urettferdig, det er nesten så jeg begynner å mistro han der oppe, sier han med smil til adressa.no.

Mot spillets gang

Saint-Etienne hadde knapt truet Rune Almenning Jarstein en eneste gang i det klokka bikket 59 minutter, men da smalt det:

STRAFFET FOR SLØSINGEN: Saint-Etienne var effektive. Rosenborg var det ikke. Da blir det sjelden poeng på bortebane i europacupen. Foto: AFP
STRAFFET FOR SLØSINGEN: Saint-Etienne var effektive. Rosenborg var det ikke. Da blir det sjelden poeng på bortebane i europacupen. Foto: AFP Vis mer

Geoffrey Dernis dro av Alejandro Lago på venstrekanten, og fant Ilan umarkert like innenfor 16-meteren. Han la ballen til rette, før han bøyde skuddet utenfor rekkevidden til Jarstein, og vakkert inn i det lengste hjørnet.

Så urettferdig kan fotballen være, men det skulle bli enda verre.

Tre minutter senere var Steffen Iversen et langt skonummer unna å styre ballen i mål, men i stedet for utlikning kom Saint-Etienne på en giftig kontring.

Paulo Machado ble spilt alene med Jarstein, men brukte venstrehnda aktivt for å dra med seg ballen, før han løftet ballen elegant over RBK-keeperen.

Handsen var ikke enkel å se ved første øyekast, men reprisene levnet liten tvil om portugiseren jukset med overlegg. Jarsteins protester var uansett nytteløse.

Stygge sifre

Kvarteret før slutt forsvant alt håp om et comeback.

Bare sekunder etter at han hadde kommet på banen, stakk Kevin Mirallas bak ryggen på RBK-forsvaret, rundet Jarstein og trillet ballen behersket i mål. Denne gangen var det ingen grunn til protester, og resultatet var plutselig blitt stygt for trønderne.

Var best i 60 minutter - ble utklasset

- Dette er kvaliteten vi har savnet hele sesongen. Vi er ikke gode nok i den siste tredjedelen, verken defensivt eller offensivt, erkjenner Hamren overfor adressa.no.


At det skulle gå så ille ville de færreste trodd etter den første timen, der Rosenborg var både sterke i duellspillet og i det offensive spillet. Men akkurat det er en mager trøst når du står ribbet tilbake.

Med ett poeng på to kamper får RBK det tøft med å ta seg videre fra gruppespillet. Men til tross for resultatet i Frankrike var spillet såpass oppløftende at det ikke bør være noen umulighet.

<B>JUKSEMÅL:</B> Paulo Machado tok ballen med seg med hånda, før han vakkert løftet ballen over Rune Almenning Jarstein og i mål.