Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Get-ligaspiller Timo Kuuluvainen:

Var centimetere fra å få hovedpulsåra kuttet - spilte kamp to timer senere

Spilte mot legens anbefaling.

IKKE SKUMMELT: Timo Kuuluvainen var centimetere fra å få hovedpulsåra kuttet - men var aldri redd. Foto: NTB Scanpix / Privat
IKKE SKUMMELT: Timo Kuuluvainen var centimetere fra å få hovedpulsåra kuttet - men var aldri redd. Foto: NTB Scanpix / Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Advarer mot sterke bilder.

(Dagbladet): Søndag åpnet Get-ligaen for Lørenskog og Kongsvinger Knights. Og da sistnevnte lag hadde istrening kun få timer før pucken ble sluppet i Lørenskog ishall, ble det dramatisk for Knights-kaptein Timo Kuuluvainen (32).

Finnen taklet en lagkamerat som falt. Uheldigvis traff skøyta til lagkameraten rett i haka på Kuuluvainen.

- Det var en ulykke og det var uflaks. Haka er et hardt sted, og jeg blødde ikke så mye, på grunn av alt adrenalinet så var det ikke så smertefullt, egentlig, sier Kuuluvainen til Dagbladet.

Kunne vært mye verre

Det var lokalavisa Glåmdalen som først omtalte saken, og avisa skriver at det kunne gått mye verre, hadde ikke Kuuluvainen brukt en nakke- og halsbeskytter på treninga.

Hadde skøyta truffet lenger ned kunne den truffet hovedpulsåra til 32-åringen, og resultatet kunne vært mye verre.

- Jeg hørte jeg var nære hovedpulsåra, men forstod det ikke før jeg så bildet og fyren fra Glåmdalen fortalte meg det.

Etter uhellet gikk Kuuluvainen i dusjen, før han gikk i et møte om den kommende kampen. Så dro han til legen.

- Jeg var aldri redd. Det kan du ikke være. Når slikt skjer, vet du at det ikke er noe seriøst om du kan røre på deg og ikke blør helt sykt. Da vet man at alt er bra, eller i hvert fall vil bli det, forteller han.

- Frustrerende

Ikke overraskende ble finnen anbefalt å droppe serieåpninga mot Lørenskog. Det var ikke aktuelt for kapteinen.

- Man føler som kaptein at man må spille så lenge man kan bevege seg, og være et godt eksempel for resten av spillerne. Vi har et ungt lag, og de er veldig snille mot meg, så det var ikke et alternativ å ikke spille kampen.

Hva som kunne ha skjedd i kampen mot Lørenskog som legen prøvde å stoppe ham fra, vet han ikke. Han vet bare at han måtte spille.

- Jeg fikk noen små smeller i kampen, og jeg vet ikke hva som kunne skjedd. Jeg bare spilte. Det var jo den første kampen i sesongen, og det har allerede vært vanskelig å vente på den. At det skjedde to timer før den kampen, var frustrerende, sier Kuuluvainen.

Vil overraske

Gjennomsnittsalderen på Kongsvinger Knights er 23 år. Det gjør at de trolig har det yngste laget i serien i år, og flere har tippet laget på kvalikplass etter endt sesong. Det er Kuuluvainen fullt klar over.

DYPT KUTT: Skøyta til lagkameraten traff skikkelig. Her er Timo Kuuluvainen før han ble sydd. Foto: Privat
DYPT KUTT: Skøyta til lagkameraten traff skikkelig. Her er Timo Kuuluvainen før han ble sydd. Foto: Privat Vis mer

- Vi er et ungt lag, men man kan alltid overraske i hockey. Man skal jo gå etter seier, og da tenker man ikke på annet. Jeg tror det er en god ting at alle sier vi vil komme sist, for da kan vi bevise det motsatte. Vi må bare spille.

Torsdag spiller laget sin første hjemmekamp for sesongen. Da kommer Frisk/Asker på besøk, et lag som er tippet i øvre halvdel av tabellen.

- Det blir spennende. Jeg håper det kommer mange og ser kampen. Sist hadde vi noen gode øyeblikk mot Lørenskog og ingen store feil, så jeg har høye forventninger. Jeg hører Frisk er et godt lag, og vi er et ungt lag. Men vi har trent hardt her, forteller han.

PS: Resultatet mellom Lørenskog og Kongsvinger ble 6-1.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!