Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

-  Vår dårligste kamp noen gang

Da det sto om det helt store spilte de norske håndballgutta sin dårligste omgang under Gunnar Pettersen.

NABEUL (Dagbladet): Fram til 12-10 til Norge fire og et halvt minutt før pause så Gunnar Pettersens menn ut som et lag for semifinale. Derfra og ut liknet de et lag som ikke hadde noe i et mesterskap å gjøre.

Forvandlingen var total: Ved halvtid sto det 15-12 til Spania. Sju minutter ut i andre omgangen var gapet økt til 21-14 i spansk favør.

Avgjørelsen i kampen falt i løpet av to perioder Norge var i overtall.

-  Det er helt utilgivelig å slippe inn fire mål i de periodene. Så klønete har vi aldri opptrådt noen gang, sier Gunnar Pettersen til Dagbladet.

Og peker på statistikken som viser at annenomgangen i går var rekorddårlig av Norge.

Rekorddårlig

-  Vi har som mål at motstanderen ikke skal komme til skudd mer enn tre ganger i løpet av fire angrep. Nå hadde de 29 skudd på 26 angrep. Altså mer enn ett skudd per angrep. Så dårlig koeffient har vi aldri hatt tidligere, sier Pettersen overfor Dagbladet.

Han var irritert på gutta i pausen, og hadde tro på at de kunne hente inn spanjolene. Men Norge kom aldri i gang igjen.

SKUFFELSE: Kristian Kjelling (t.v.)og Glenn Solberg har vært to av Norges store profiler i et mesterskap som førte til det store gjennombruddet for norsk herrehåndball. I går fikk ingen av dem til noe i nærheten av det de kan. Skuffelsen over å mislykkes kan du tydelig lese i ansiktene deres. Foto: Bjørn Sigurdsøn/Scanpix
SKUFFELSE: Kristian Kjelling (t.v.)og Glenn Solberg har vært to av Norges store profiler i et mesterskap som førte til det store gjennombruddet for norsk herrehåndball. I går fikk ingen av dem til noe i nærheten av det de kan. Skuffelsen over å mislykkes kan du tydelig lese i ansiktene deres. Foto: Bjørn Sigurdsøn/Scanpix Vis mer

-  Jeg vet ikke om noen var preget av at vi spilte om en mulighet til å få medalje. Iallfall så jeg at noen ikke var helt med.

-  Skutt i senk

Nå skal det også sies at den spanske målvakta Jose Javier Hombrados var sinnssykt god i mål i andre omgang. Han reddet det utroligste.

Men det var bakover det sviktet. Forsvaret opplevde en kollektiv kollaps. Og aller bakerst fikk ikke Steinar Ege den hjelpen han pleier å nyte godt av. Da ble plutselig han svak også.

-  Vi ble rett og slett skutt i senk. Mer er det ikke å si om det. Og sjøl sto jeg ikke godt i mål, så da var det greit å bli byttet ut, sier Ege.

Pettersen føler at han nå har en jobb å gjøre med å bygge opp spillerne til kampen om 7. eller 8. plassen lørdag morgen.

For det var mange hengehuer etter kampen i går.