Var det lykketrøya Robinho ga til Neymar i pausen?

Burde avgjort tidlig i andre omgang.

(Dagbladet): Milan - Barcelona 1-1.

Robinho startet på topp for Milan, og brasilianeren begynte showet tidlig da han vippet ballen opp bak seg og over hodet på en Barcelona-forsvarer.

Etter ni minutter utnyttet han surr i gjestenes forsvar, kombinerte fint med landsmannen Kaká, fikk ballen tilbake og scoret ledermålet i det niende minuttet.

Lionel Messi utliknet for Barcelona noen minutter seinere, og da lagene gikk til pause på stillingen 1-1, fanget kameraene opp Robinho og en annen landsmann, Barcelonas Neymar. De gikk i garderoben med hverandres drakter slengt over skulderen.

Om Robinho er overtroisk, gjør han kanskje ikke et sånt bytte igjen. For åtte minutter etter pause fikk han kampens kanskje aller største sjanse. Han ble seinere erstattet av Mario Balotelli, men han klarte ikke å sette preg på kampen, som mistet noe av gnisten etter Robinhos store miss.

Brasseshow Milan gikk rett i strupen på Barcelona, og styrte kampen i åpningsminuttene. Anført av brasilianerne Kaká og Robinho stresset de gjestene såpass at det var fullt fortjent da de tok ledelsen.

Målet kom etter ni minutter, da Javier Mascherano klarerte rett i kroppen på stoppermakker Gerard Pique. Robinho snappet ballen, spilte den til Kaká, fikk den tilbake inne i feltet og styrte inn ledermålet.

BRASILIANSK ÅPNING: Robinho setter inn Milans 1-0-mål etter pasning fra landsmannen Kaká (nærmest kamera). Foto: Olivier Morin, AFP / NTB Scanpix
BRASILIANSK ÅPNING: Robinho setter inn Milans 1-0-mål etter pasning fra landsmannen Kaká (nærmest kamera). Foto: Olivier Morin, AFP / NTB Scanpix Vis mer

Men gradvis fikk Barcelona kampen inn i den rytmen vi er vant til fra katalanerne. De holdt ballen i laget, og var hissige i presset når de mistet den.

Og nettopp en gjenvinning høyt i banen førte til utlikningen midtveis i omgangen. Andres Iniesta vant ballen, og fant Lionel Messi mutters alene på høyrekanten. Argentineren kunne avsluttet direkte, men gikk innover i feltet slik han liker for å få bedre vinkel.

Det så ut til å gå galt da han plutselig var omringet av svart- og rødstripete spillere, men han holdt dem unna akkurat lenge nok til å plassere inn sitt 26. mål på 23. Champions League-kamper - hans 63. totalt i turneringen.

Robinhos helbom Milan vartet opp med raske kontringer, mens Barcelona spilte seg til noen halvsjanser, blant annet et skudd like utenfor fra Neymar da han fikk god tid og plass i feltet.

Andre omgang åpnet også friskt. Robinho hadde en gigantsjanse etter rundt åtte minutter. Etter en praktpasning fra Sulley Muntari var brasilianeren plutselig alene med Valdes, men så ut til å tro at han hadde med seg hjelp og hoppet over ballen. Eller kanskje han bare bommet grovt med et jålete avslutningsforsøk.

Mål ble det i alle fall ikke.

Barcelona hadde også et par halvsjanser tidlig i omgangen, men etter 70 minutter kom en svær. Venstreback Adriano fikk en god pasning der han kom stormende inn i feltet, men en dårlig førsteberøring gjorde at han bommet på ballen da han skulle banke den i retning mål.

Fornøyde med poeng Andre omgang nådde aldri samme underholdningsnivå som den første. Selv ikke innbyttere som Cesc Fabregas for Barcelona og Mario Balotelli for Milan klarte å sørge for det.

LAVT TYNGDEPUNKT: Lionel Messi ble presset av Milan-duoen Riccardo Montolivo og Kevin Constant, men holdt balansen og trillet inn utlikningen. Foto: Luca Bruno, AP / NTB Scanpix
LAVT TYNGDEPUNKT: Lionel Messi ble presset av Milan-duoen Riccardo Montolivo og Kevin Constant, men holdt balansen og trillet inn utlikningen. Foto: Luca Bruno, AP / NTB Scanpix Vis mer

- Vi gjorde én feil defensivt, og de straffet oss. Vi skapte flere sjanser i kveld enn i kampen vi vant sist sesong, men dette er et ba resultat fordi vi fortsatt har to poengs forsprang på Celtic, sier Milan-trener Massimiliano Allegri.

Trenerkollega Gerardo Martino i Barcelona er også brukbart fornøyd med poengfangsten - selv om også han kunne ønsket seg bedre uttelling.

- På den ene siden er et poeng her bra, men på den andre siden fortjente vi mer. Vi manglet bare intensitet de første 15 minuttene.

Barcelona topper gruppa med sju poeng, Milan har fem, Celtic har tre etter kveldens 2-1-seier mot Ajax, som har ett poeng.