- Var det seks mann han gikk forbi?

Rekdal skrøt av Gunnarsson etter tap for Stabæk.

HJEMMEJUBEL: Stabæks Vegar Hedenstad (t.h. i bildet) scoret det andre målet da Stabæk slo Aalesund 2-1.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
HJEMMEJUBEL: Stabæks Vegar Hedenstad (t.h. i bildet) scoret det andre målet da Stabæk slo Aalesund 2-1. Foto: Håkon Mosvold Larsen / ScanpixVis mer

||| Hjemmeseirene har ikke trillet hyppig inn for Stabæk denne sesongen, men søndag kom en trepoenger. Et Aalesund-lag som våknet for sent, ble slått 2-1.

Veigar Páll Gunnarson og Vegar Eggen Hedenstad scoret for Stabæk, Alexander Mathisen for gjestene. Seieren betydde mer enn en liten klatring på tabellen for Stabæk. Tilliten hos et litt sviktende publikum skal gjenopprettes, Søndagens kamp ga litt PR-hjelp til denne oppgaven. Hjemmelaget var friskere enn på lenge i arenaen der trampeklapp har vært mangelvare denne sesongen.

Aalesund startet med en ikke helt friskmeldt Tor Hogne Aarøy på benken.

En tilnærmet 3-5-2-formasjon var ellers uvanlig å se hos de oransjekledde.

Vakkert
Etter ett kort minutt løp Alex Mathisen lett fra Morten Morisbak Skjønsberg, men innlegget fant ingen - eller omvendt. Et annullert AaFK-mål og en misbrukt sjanse, type stor, av Veigar Páll Gunnarson fulgte - før omgangens eneste mål etter 11 spilte minutter.

Igjen var Páll Gunnarson i fokus. Han forserte effektivt med eliteseriens laveste tyngdepunkt og spilte vegg med Johan Andersson, før ballen ble plassert nede i Anders Lindegaards venstre hjørne.

Et vakkert mål av 30-åringen som har svingt mye i både humør og prestasjoner denne sesongen. Stabæk hadde god kontroll omgangen ut, men forsvaret så heller ikke denne gang ut som en trygg mur. Men nullen holdt, og antydning til trampeklapp fulgte spillerne til garderoben.

Initiativet
Stabæk beholdt initiativet også etter pause. Pasningskvaliteten og entusiasmen i spillet lignet litt på bedre Stabæk-utgaver enn denne sesongens. 2-0-målet etter 67 spilte minutter var også flott: Veigar Páll Gunnarson sendte en klassisk 45-graderspasning til Vegar Eggen Hedenstad, som ble målscorer for første gang i 2010-sesongen.

Alexander Mathisen reduserte for bortelaget etter en fin flikk fra Tor Hogne Aarøy, som kom inn i seneste laget. Nærmere kom ikke gjestene i en kamp der nevnte Gunnarson viste solid form foran Islands EM-kvalifisering mot Portugal 12. oktober.

Gode var også Stabæks to norske landslagsspillere Jon Knudsen og Henning Hauger. Aalesund-keeper Anders Lindegaard var som vanlig fjellstø, han er trolig eliteseriens beste keeper - og etter det NTB erfarer stadig i Celtics søkelys. Alexander Mathisen scoret sitt 7. Aalesund-mål og er i stadig utvikling.

Rekdal-skryt til Veigar
Kjetil Rekdal liker aldri å tape. Men han er også en trener som kan se bak sifrene. Det gjorde han etter kampslutt mot Stabæk søndag.

SKRYT: Aafk-trener Kjetil Rekdal ved Veigar Pall Gunnarsson etter kampen.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
SKRYT: Aafk-trener Kjetil Rekdal ved Veigar Pall Gunnarsson etter kampen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer

— 1. omgang var helt godkjent. Vi kjørte en del kontra og skapte sjanser. Men vi tapte også for mange dueller og hadde for lav pasningskvalitet. Dette måtte vi bruke for mye krefter på å ta igjen, oppsummerte Aalesund-treneren som ga fortjent ros til Stabæks Veigar Páll Gunnarson:

— Var det seks mann han gikk forbi og vendte bort før scoringen? All ære til ham, men det er i disse situasjonene vi mangler mental tøffhet og voksenhet på bortebane. Kanskje vi rett og slett ikke er bedre?

— Hvorfor kom Aarøy inn såpass seint?

— Han har vært syk fram til fredag. Det var riktig å ikke la ham starte. Da Aarøy kom inn, trakk Stabæk seg tilbake, og vi begynte å lempe. Det hadde ikke vært samme mønsteret en hel kamp hvis han hadde startet. Stabæk har enkelte spillere med en erfaring og smartness som vi ikke har. Derfor vant de her i dag, sa Kjetil Rekdal.

(NTB)