Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Erling Braut Haaland:

- Var det som trigget meg

Nå forteller den ferske Bundesliga-proffen Erling Braut Haaland (19) for første gang hva som gjorde at valget falt på Borussia Dortmund.

KLAR: Erling Braut Haaland fortsetter karrieren i Tyskland. Bilder fra Borussia Dortmund. Vis mer

Like før nyttår ble det kjent at Erling Braut Haaland hadde signert for den tyske storklubben Borussia Dortmund. Siden den gang har det blitt spekulert på hvorfor han vraket en gjenforening med Ole Gunnar Solskjær i Manchester United.

Nå forteller 19-åringen for første gang hva som trigget ham.

- De sa rett ut at de trengte meg som spiss, at de likte spillestilen min og at de ønsket at jeg skulle komme hit. Jeg likte måten de snakket til meg, og det var det som trigget meg, sier Haaland i et intervju på klubbens hjemmesider og tilføyer:

- Jeg følte bare at jeg og Dortmund passet bra for hverandre.

FORNØYD: Det var en blid Erling Braut Haaland som mottok prisen for "Årets gjennombrudd" under årets Idrettsgalla. Video: NRK. Vis mer

Påstandene

Like etter at overgangen ble kunngjort, skrev flere engelske medier at Manchester United skal ha trukket seg fra en mulig handel på grunn av uoverensstemmelser med teamet som representerer 19-åringen.

Storklubben skal angivelig ha nektet å akseptere en utkjøpsklausul og at prosenter av et framtidig salg skulle gå til Haalands representanter, deriblant den omdiskuterte stjerneagenten Mino Raiola.

Raiola slo tilbake mot påstandene like etter. Han hevdet at Haaland følte at Dortmund var et bedre steg på dette tidspunktet av karrieren. Han hevdet også at Alf Inge Håland aldri insisterte på en utkjøpsklausul i sønnens kontrakt.

Agenten mente at United forsøkte å redde ansikt med påstandene, og omtalte det som rart og skuffende, ifølge The Telegraph.

I godt selskap

Fredag i forrige uke stemplet Haaland inn som Dortmund-spiller for første gang. I helga reiste han sammen med laget til Spania for å gjennomføre en treningsleir, hvor det skal spilles tre treningskamper.

Fra Spania avslører klubben at Haaland plasseres ved siden av Dortmund-profilen Mats Hummels i garderoben.

- Mats virker som en hyggelig fyr. I tillegg har jeg danske Thomas (Delaney journ.anm.), som jeg kan snakke morsmålet mitt med. Jeg tror alle spillerne er fine folk. Det virker som at det er en avslappet atmosfære i gruppa, og jeg trives så langt, sier Haaland.

Delaney er for øvrig svogeren til RBK-kaptein Mike Jensen.

LINKES BORT: Erling Braut Haaland ryktes å være på vei bort fra Salzburg allerede i januar. Foto: Lindsey Parnaby / AFP / NTB Scanpix. Video: Jostein Sletten / Dagbladet TV Vis mer

- Vil ikke snakke for mye

19-åringen rakk å banke inn 22 mål på 28 kamper for Red Bull Salzburg i Østerrike før han signerte for Dortmund. Der venter en tøff vårsesong hvor klubben kjemper i toppen av Bundesliga, samt møter den franske storklubben PSG i Champions League.

- Jeg er en ganske direkte spiller. Om jeg kan velge, så går jeg bare rett på mål og scorer. Det er det beste jeg kan gjøre. Jeg er en hardtarbeidende mann, som elsker å spille fotball og score mål, sier Haaland og tilføyer:

- Jeg vil vise folk hvilken type fotballspiller jeg er, og ikke snakke for mye.

POPSTJERNE: Erling Braut Haalands musikkvideo fra barndommen har gått viralt etter 19-åringens storspill i Champions League. Hinter 19-åringen om julelåt her? Video: Rødt Kort Vis mer

Spår tøft møte

I et intervju med Dagbladet søndag spådde tidligere Bundesliga-proff Kjetil Rekdal et tøft møte med ligaen for Haaland.

- Det er en liga med stort tempo, og kampene er en stor fysisk prøvelse. Det er mange nærkamper i løpet av et oppgjør, og det er et bra nivå der.

Rekdal er likevel optimistisk.

- Man kan aldri være sikker på om han lykkes, men han har alle forutsetninger til å gjøre det. Han kommer til en bra klubb med mye trøkk rundt seg. De spiller en type fotball som jeg tror passer ham, sier Rekdal til Dagbladet.