Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Var dette noe å juble for da, Tottenham?

Sterk borteseier mot Liverpool, men sjefen er neppe kjempeglad.

SLEIVTREFF BLE LYKKETRAFF: En hjelpeløs Pepe Reina ser på mens volleyen fra Rafael van der Vaart daler inn i nettet bak ham. Foto:  (AP Photo/Tim Hales)
SLEIVTREFF BLE LYKKETRAFF: En hjelpeløs Pepe Reina ser på mens volleyen fra Rafael van der Vaart daler inn i nettet bak ham. Foto: (AP Photo/Tim Hales) Vis mer

Liverpool - Tottenham 0-2

(Dagbladet): Tottenham-manager Harry Redknapp har i beste fall vært lunken til Europa League-spill neste sesong, etter å ha spist kirsebær med de store i mesterligaen.

Det har da også virket som om Redknapp skulle få ønsket sitt oppfylt, etter at Spurs sist mandag ble passert av Liverpool på tabellen foran det innbyrdes møtet på Anfield i ettermiddag.

Der har gjestene fra Nord-London en heller begredelig statistikk - og sånn sett lå alt til rette for at de helrøde skulle sikre billetten til europacupspill neste sesong.

Men paradoksalt nok vant Tottenham kampen Redknapp innerst inne kanskje ikke hadde noe ønske om å vinne, og det var vel egentlig noe typisk Spurs over det hele. For etter stusselige ni poeng på de siste 10 kampene slo de tilbake da de færreste forventet det, i en av de vanskeligste kampene, og nå er femteplassen i boks med seier i siste hjemmekamp mot Birmingham.

Liverpool møter et Aston Villa-lag uten noe å spille for i sin siste kamp.

Tottenham, med forsvarssjef Ledley King tilbake for første gang på mange måneder, åpnet klart best på Anfield og tok kommandoen mot et lite inspirert Liverpool-lag. Etter ni minutter kom belønningen:

En corner ble klarert ut på 20 meter, der Rafael van der Vaart ventet. Han vippet ballen opp til seg selv og sleivet avgårde en volley med den svakere høyrefoten sin, men sleivtreffet ble til et lykketreff da ballen dalte vakkert ned i lengste hjørne.

1-0:  Rafael van der Vaart skjøt med feil fot og traff alt annet enn reint, men skuddet gikk i vakker bue over Reina og i mål. Foto:   AFP PHOTO/PAUL ELLIS
1-0: Rafael van der Vaart skjøt med feil fot og traff alt annet enn reint, men skuddet gikk i vakker bue over Reina og i mål. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLIS Vis mer

Liverpool kviknet ikke til før omgangen var halvspilt og vel så det, men rullet ikke opp de helt store sjansene. Nærmest var Andy Carroll med en heading fra skrått hold, men den normalt så hodesterke spissen greide ikke å presse avslutningen under tverliggeren. For øvrig forsøkte både Dirk Kuyt og Maxi Rodriguez å konstruere hver sin straffe, med sistnevnte som det grelleste eksemplet. Howard Webb lot seg imidlertid ikke lure ved noen av tilfellene.

Webb er ikke akkurat Liverpool-fansens favorittdommer, og Ryan Babel fikk en bot av FA tidligere denne sesongen da han postet et manipulert bilde av dommeren i Manchester United-rakt på sin Twitter-side.

Populariteten til pipeblåseren vokste så avgjort ikke da han forærte Tottenham en straffe av det særs billige slaget 10 minutter etter pause:

Steven Pienaar fintet seg forbi to Liverpool-spillere, men høyreback John Flanagan så ut til å rydde opp idet den tidligere Everton-spilleren var på vei inn i 16-meteren. De to gikk i hverandre skulder mot skulder - situasjonen var kanskje utenfor streken i tillegg - og begge gikk i bakken.

Webb mente Flanagan gikk for hardt til i situasjonen, noe som definitivt var en spesiell tolkning av situasjonen.

Dømt er uansett dømt - og Luka Modric satte inn 2-0 på det påfølgende straffesparket.

Liverpool greide aldri å svare, tross et bra trykk mot Spurs-målet det meste av 2. omgang.

EN SJELDENHET: Tottenham har en elendig statistikk på Anfield, men i dag kunne de juble for en sjelden borteseier mot Liverpool. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLIS
EN SJELDENHET: Tottenham har en elendig statistikk på Anfield, men i dag kunne de juble for en sjelden borteseier mot Liverpool. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLIS Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media