Var dopet uten å vite det i tre år

Ny forklaring fra Marion Jones.

BLE FORET: Marion Jones påstår at hun trodde resultatene bare kom på grunn av trening. Her vinner hun 100 m i OL i 2000. Foto: AP/Doug Mills
BLE FORET: Marion Jones påstår at hun trodde resultatene bare kom på grunn av trening. Her vinner hun 100 m i OL i 2000. Foto: AP/Doug MillsVis mer

- Jeg visste ikke at jeg var dopet og hadde ikke fortjent fengsel, sier den tidligere friidrettsstjernen Marion Jones.

Det forteller 35-åringen i en TV-dokumentar laget av britiske BBC.

Hun mener at kjennelsen i retten var for hard, fordi problemene hun fikk på det personlige planet var straff nok.

- Jeg vet at jeg brøt loven ved å lyve for retten. Det gjorde at jeg tapte alt. Det burde ha vært straff nok og gjort den seks måneder lange fengselsstraffen unødvendig, mener sprinteren.

Jones ble dømt i en føderal rett i 2008 for å ha brukt ulovlige stoffer. Hun ble også dømt for sjekksvindel i en sak som involverte hennes tidligere kjæreste, sprinteren Tim Montgomery.

Marion Jones var en del av den såkalte Balco-skandalen i California. Hun løy for etterforskerne, før hun endelig innrømmet doping i 2007. Det førte til at hun mistet alle sine medaljer vunnet i OL 2000.

Hun hevder selv at hun ikke forsto at hun var dopet i 2000 før tre år senere.

- Jeg ante ikke at jeg var dopet i 2000. Jeg hadde ingen idé om at jeg ble gitt noe ulovlig. På det tidspunktet visste jeg bare at jeg hadde trent hardt og at jeg hadde blitt tildelt et godt talent.

- Jeg ville ha prestert i toppen selv uten doping, sier hun i dokumentaren.

- Det er trist at hun ikke vil være ærlig om sin fortid. Hun dopet seg med vilje, sier Victor Conte, som også ble fengslet i Balco-skandalen.

(NTB-DPA)