Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fotball-VM 2018

VAR-drama da Spania berget avansement

Spania videre til 1/8-finale selv om de bare klarte uavgjort mot Marokko.

NO ISCO NO DISCO: Isco spilte en fantastisk kamp for Spania og satte inn 1-1 etter 19 minutter. Foto: NTB Scanpix
NO ISCO NO DISCO: Isco spilte en fantastisk kamp for Spania og satte inn 1-1 etter 19 minutter. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Spania - Marokko 2-2 (1-1)

Spania klarte ikke å slå Marokko, men gikk likevel videre da Iran ikke gjorde jobben mot Portugal.

Dermed endte Spania på førsteplass i gruppe B, noe som gjør at de møter vertsnasjon Russland i 1/8-finalen.

Klassescoring

Som forventet hadde Spania mest ball i starten, men det var Marokko som scoret først. Khalid Boutaib utnyttet litt uoppmerksomhet fra Andrés Iniesta og Sergio Ramos og snappet ballen ved midtstreken.

Alene med David de Gea gjorde han ingen feil, og scoret Marokkos første mål i årets VM da det var spilt et kvarter i Kaliningrad.

Bare fem minutter etter utlignet Spania. Isco, Iniesta og Diego Costa kombinerte glitrende på små flater før Isco hamret inn 1-1 fra kort hold. En skikkelig «spansk scoring».

Fire gule kort

Spania fortsatte å ha mest ball og kunne ledet til pause. Det kunne Marokko også, men hverken Boutaib eller Diego Costa klarte å sette sine sjanser.

Ellers var første omgang noe oppstykket og preget av mange stopp i spillet. I løpet av de første 31 minuttene ble det delt ut fire gule kort, alle til Marokko.

Også Piqué burde hatt kort tidlig i omgangen, men han slapp unna.

- Det der er faktisk rødt kort i henhold til regelverket, sa NRK-ekspert Lise Klaveness i pausen.

Hodescoring

Spania var uansett best før pause, og fortsatte i samme stil etter hvilen. Spesielt Isco var god, kanskje mer dominerende enn noensinne.

Selv om Nordin Amrabat var nære på å gi Marokko ledelsen med et skudd i stolpen tidlig i omgangen, var det mot spillets gang da Marokko var i ledelsen igjen. Youssef En-Nesyri smadret Sergio Ramos i en hodeduell etter en corner og headet inn 2-1 etter en corner med ti minutter igjen på klokka.

Det så ut til å ebbe ut i 2-1-seier til Marokko, men på overtid fikk vi nok en cornerscoring. Iago Aspas kom seg fri i boks og satte inn 2-2 med en lekker hælflikk. Etter mye frem og tilbake med VAR, da Aspas først ble avvinket for offside, endte dommer Ravshan Irmatov til slutt opp med å godkjenne scoringen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!