VAR-drama på Ullevaal: - Flaut!

Dagens cupfinale var den første kampen med VAR for norsk kvinnefotball, og nettopp VAR kom i fokus. Det resulterte i at NRKs ekspert Aleksander Schau kom med tirade på direkten.

FORTVILER: Vålerenga fortviler etter kampslutt, da VAR spesielt i én situasjon ikke kom på banen. Foto: Annika Byrde / NTB
FORTVILER: Vålerenga fortviler etter kampslutt, da VAR spesielt i én situasjon ikke kom på banen. Foto: Annika Byrde / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Rosenborg - Vålerenga (1-0) (0-0)

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Etter dagens cupfinale er det VAR som står i sentrum.

Det var etter en snau halvspilt andre omgang, at Rosenborgs Emilie Nautnes ble sendt gjennom. Ut fra mål kom Vålerengas Guro Pettersen, som hadde vært offensiv hele kampen. Pettersen strakte seg etter ballen, men traff ikke. Hun var derimot borti Nautnes, som ble felt.

- Jeg prøvde å rekke ballen, også ser jeg at Guro kommer ut. Hun kommer borti meg, og da detter jeg. Da man er i så stor fart detter man av sånt. Hadde jeg blitt stående hadde jeg sikkert brukket foten, forteller Nautnes til Dagbladet etter kampen.

UENIG: Målvakt Guro Pettersen er tidlig ute med å påstå sin uskyld, men til liten nytte. Foto: Annika Byrde / NTB
UENIG: Målvakt Guro Pettersen er tidlig ute med å påstå sin uskyld, men til liten nytte. Foto: Annika Byrde / NTB Vis mer

Pettersen er derimot uenig, og fyrer løs overfor Dagbladet:

- Jeg prøvde å ta ballen, og føler at jeg ikke er borti hun. Etter å ha sett bildene, mener jeg hun hopper og setter igjen foten. Det er billig!

Nautnes smilte lurt etter at hun ble felt, men det var ikke på grunn av en eventuelt filming.

- Jeg smiler fordi jeg tror vi kommer til å få straffe, forklarer hun enkelt.

- Jævlig irriterende

Dagens andre situasjon kom rett etter. Da straffen ble tatt var nemlig Nautnes på ferde igjen. Hun var for tidlig inne i sekstenmeteren, som i utgangspunktet betyr at straffen skal tas igjen.

- Det som irriterer oss mest i etterkant, er at VAR ikke tar det. Det er jævlig irriterende. Det var jentene som opplyste dommeren om at Nautnes var for tidlig inne. Skal man ha nytte av VAR, må det brukes på alt, forteller Vålerenga-trener Nils Lexerød til NRK etter kampen.

Fotballkommentator Kasper Wikestad reagerer slik på X:

NRKs ekspert Aleksander Schau benyttet også muligheten til å kritisere VAR i studio etter kampslutt.

- VAR i Norge 2023 har vært en misère. De har bygget et korthus som ikke er i nærheten av å stå. Det er flaut å se på, men sånn er det.

Videre kritiserte han Norges Fotballforbund (NFF), som tester VAR for kvinner i selveste cupfinalen.

- Mitt problem er ikke folka, men at vi øver oss i viktige kamper. Vi øver oss da det teller, istedenfor å øve også prøve. Vi øver fortløpende, som er utrolig rart. Vi kan ikke holde på sånn, dette er flaut, fortviler Schau.

REAGERER: Aleksander Schau. Foto: NRK
REAGERER: Aleksander Schau. Foto: NRK Vis mer