HELT: Luis Suarez ble tremålsscorer mot Real Madrid søndag. Foto: NTB/Scanpix
HELT: Luis Suarez ble tremålsscorer mot Real Madrid søndag. Foto: NTB/ScanpixVis mer

El Clasico

VAR-dramatikk da Real Madrid ble ydmyket på Camp Nou

Den tidligere spanske landslagssjefen ble sendt hjem fra Camp Nou i ydmykelse. Nå tyder mye på at han er ferdig i sjefsstolen i Real Madrid.

Real Madrid gikk inn i El Clasico som nummer ni på La Liga-tabellen, og den ferske treneren Julen Lopetegui var under et voldsomt press, allerede før kampen.

Det presset avtar nok neppe etter ettermiddagens forestilling mot ligalederen, som endte med et smertelig nederlag, og hele 1-5 i sekken for hovedstadslaget.

Nå spår de aller fleste at treneren er ferdig i klubben, men etter nederlaget var Real Madrid-spiller Casemiro opptatt av at man ikke skulle legge skylden på Lopetegui.

- Det hjelper ikke å snakke om manageren nå. Det er vi spillerne som er på banen, det er vi som må ta ansvar for denne kampen, og den dårlige sesongen vi har, sa brasilianeren.

Tidlig ledelse

Det var hjemmelaget som kjørte på i førsteomgang, og kom best i gang. Det skulle bare gå ti minutter før den første satt i nettet bak Real-keeper Thibaut Courtois.

Venstreback Jordi Alba ble spilt fri i det store rommet ute på kanten, hvor spanjolen satte fart inn i feltet, før han slo ut i feltet til tidligere Liverpool-spiller Philippe Coutinho. Brasilianeren gjorde ingen feil fra ti meter, og sendte katalanerne i føringen med bredsida av venstrefoten.

Real Madrid og Marcelo forsøkte seg fra distanse da kvarteret var spilt, men til tross for at Marc-André ter Stegen måtte gi en ørliten retur, fikk den tyske sisteskansen god kontroll over ballen. Det var Real Madrids største sjanse før hvilen.

Kjemperedning etter forsvarsrot

Ikke lenge etter måtte Real Madrid-keeper Courtois ut i full strekk da kaptein Sergio Ramos og Nacho ga bort ballen på egen 16-meter med en fryktelig pasning og mottak av ballen.

Barcelonas Arthur forsøkte å plassere ballen opp i hjørnet, men den belgiske sisteskansen fikk avverget med en praktredning.

VAR-dramatikk og scoring

Da 27 minutter var passert, gikk Luis Suarez i bakken i en duell med Real Madrid-stopper Raphael Varane. Franskmannen tok beinet til spissen, som gikk i bakken inne på fem meter. Dommer José Maria Martinez lot først spillet gå, mens Suarez ble liggende, og til store protester fra Barcelona-spillerne.

Situasjonen så tvilsom ut, og det resulterte i at Video Assistant Referee (VAR) måtte i aksjon for første gang, noensinne, i El Classico. Den spanske dommeren fikk beskjed om å se situasjonen igjen på tv-skjermen, og pekte bestemt på straffemerket etter å ha fått sett situasjonen på nytt.

Fra ellevemeteren gjorde Luis Suarez ingen feil, og satte ballen ned i Courtois sitt høyre hjørne. 2-0 til hjemmelaget.

Kunne ledet med flere til pause

Barcelona hadde flere gode muligheter på overganger inn mot pause, men det skortet flere ganger på presisjonen. Midtstopper Pique var nære å sette dagens tredje for hjemmelaget et par minutter før pause, men misset på avslutninga etter et strålende innlegg fra målscorer Luis Suarez.

Lagene gikk til pause på stillinga 2-0 i det 177. møtet mellom de to gigantene i ligasammenheng.

Offensivt til verks

Lopetegui foretok ett bytte i pausen. Synderen i straffesituasjonen, Raphael Varane, ble tatt ut til fordel for midtbanespilleren Lucas Vazquez, som tok plass ute på backen. Det ga umiddelbare resultater. Isco ble spilt fri av nettopp Vazquez, før han slo ut i feltet fra krittlinja. Gareth Bale var nære å få tak i ballen, men Clement Lenglet fikk en fot på den.

På andre siden av den klareringen ventet Marcelo, som satte ballen i målet fra sju meter med høyrefoten.

Og gjestene ga seg ikke der. Bare fire minutter etter var de farlig frampå igjen.

Luka Modric fikk ballen inne i feltet, og forsøkte å plassere den nede i det høyre hjørnet. Marginene var ikke på lag, og ballen trilla i stolpen og ut. Plutselig var det Barcelona som var på defensiven, etter å ha totalt dominert den første omgangen.

Men like etter fikk hjemmelaget en kjempemulighet til å trygge ledelsen.

Da timen var passert, slo Sergio Roberto ballen inn i feltet, hvor Luis Suarez fikk avsluttet på akrobatisk vis. Ballen gikk via Marcelo, før den traff stolpen. Også Arthur var farlig frampå fem minutter senere, men Sergio Ramos kom mellom og fikk hindra at avslutninga gikk på mål.

Tremålsscorer

Men 3-1 skulle komme, til slutt. Da 74 minutter var spilt, satte hjemmelaget i gang ei kontring. Anført av Unggutten Ousmane Dembelé, som fant Sergio Roberto ute til høyre. Roberto fant Suarez med et genialt innlegg på tolv meter, hvor Suarez sendte av gårde et hodestøt med stor kraft.

Headingen var velplassert, og Courtois rakk aldri ned i sitt høyre hjørne.

Suarez ville ha mer. Spissen satte inn sitt tredje, og hat-trick-scoringen åtte minutter før full etter en feil av Sergio Ramos. Madrid-kapteinen forsøkte å ta ned en lang klarering på brystet, men fikk ballen for langt foran seg, Sergio Roberto stjal den og spilte Suarez alene med Courtois. Uruguyaneren var iskald og vippet ballen over keeperen og i mål.

Ydmykelse

Hjemmelaget ga seg ikke der, og ville sørge for at ydmykelsen ble total. Innbytter Dembelé fant en annen innbytter, Arturo Vidal, inne i feltet, og chileneren fastsatte sluttresultatet til 5-1.

Dette var første gangen siden 2010 at Barcelona evnet å sette fem scoringer mot Real Madrid, hvor krisen fortsetter for fullt.