Fotball-VM for kvinner 2019

Var du for feig, Sjögren?

Dette mesterskapet ser ut som det store gjennombruddet. Men før vi snakker ærlig om nivået i fotballen for kvinner, skjer det ingen avgjørende endring.

GI OSS MER Å JUBLE FOR: VM ble en resultatmessig suksess for de norske fotballjentene. Det er enda en grunn til å se kritisk på det offensive spillet. FOTO: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
GI OSS MER Å JUBLE FOR: VM ble en resultatmessig suksess for de norske fotballjentene. Det er enda en grunn til å se kritisk på det offensive spillet. FOTO: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

VM ble en så tydelig resultatmessig framgang for de norske fotballjentene at Martin Sjögren underveis fikk forlenget kontrakten som landslagstrener. Det var en absolutt fortjent tillit. Under svenskens ledelse er dette laget utviklet til en enhet med potensial til å utfordre toppnasjonene, og du kunne ane hvorfor i løpet av et par trivelige minutter på NRK Dagsrevyen i går. Det følger glede og trygghet med Martin Sjögren.

Desto mer skuffende var det at Norge i VM ikke fullt ut fikk utnyttet mulighetene i denne sammensveisete gjengen. Resultatene var i seg selv gode, men det grunnleggende pasningsspillet varierte altfor mye i forhold til enkeltspillernes ferdigheter og motstandernes nivå.

Dette norske laget kunne tilsynelatende ha utviklet og gjennomført et enda mer pasningsbasert offensivt spill, men våget ikke.

Vi ble for redde. Eller «feige» som det heter på fotballspråket.

Og det er viktig å få sagt det akkurat på den måten.

FOR skal fotball bli den naturlige sporten også for jenter, må den sportslige tilbakemeldingen være helt ærlig. Altfor lenge har dette vært «kvinnefotball»; altså en egen idrett. Og ikke bare fotball; en sport med jente -og gutteklasser som i all annen idrett.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer