- Var du sliten, Frode?

Petter Northug får avkreftet Sørgård-teori.

(Dagbladet.no) Etter fantomløpet i Falun i går sa landslagstrener Krister Sørgård til Dagbladet.no at Northug dro fordel av at verdenseliten var slitne etter OL.

- Folk kan spekulere i det vide og brede med Petter, men en av grunnene til at han vant er selvfølgelig at de andre var litt nede etter OL, sa han.

I formiddag satte Northug og Frode Estil kursen mot Oslo i en lånt Audi S4 med 344 hestekrefter. Da Dagbladet spør om Northug er enig i påstanden fra Sørgård, vender Northug seg like godt til passasjer Estil for å få svaret.

Ikke sliten

- Frode! Var du sliten i løpet i går?

- Hæ?

- Var du sliten?

- Nei! svarer Estil.

BEST Petter Northug fikk sitt endelige gjennombrudd da han knuste verdenseliten i går. Foto: SCANPIX
BEST Petter Northug fikk sitt endelige gjennombrudd da han knuste verdenseliten i går. Foto: SCANPIX Vis mer

- Frode svarer at han ikke var sliten, gjentar Northug til Dagbladet.no.

Utover det ønsker ikke Northug å kommentere utspillet fra Sørgård.

- Jeg tror ikke at jeg skal svare noe mer på dette, sier han.

20-åringen hadde ikke problemer med å få sove etter sin første verdenscupseier noensinne.

- Jeg var vel i seng rundt midnatt, og sovna med en gang. Jeg har drømt om seieren i natt. Det var bare glede og fine bilder, sier Northug.

Norges nye skiyndling står over sprinten i dag, men er tilbake i løypa allerede lørdag.

Ber om støtte

Da er det femmila i Holmenkollen i fristil, og i løpet av dagen skal Northug og Estil ha en gjennomkjøring i løypa.

Han er imidlertid forsiktig med å love noen ny topplassering.

- Jeg har ikke satt meg noen mål. Jeg har aldri gått ei femmil i skøyting før, og håper det blir masse folk i løypa. Det blir viktig med støtte når man skal gå så langt, sier Northug.

Han tjente en pen slump penger etter Falun-seieren, og kjørte hjem med 15 000 sveitiske franc (drøye 75 000 norske kroner) i kofferten.

- Jeg har fått det i cash, og kom meg over grensa, fleiper Northug.

- Hva skal du bruke pengene til?

Rett på konto

- Det har jeg ikke bestemt meg for. Jeg har aldri tjent så mye penger på en gang. Jeg setter dem vel bare inn på kontoen, tenker jeg. De blir vel bare stående der den første tida, sier han.

Sponsorene har også fattet stor interesse for unggutten de siste månedene, og nå har Northug inngått en avtale med en eller flere sponsorer. Hvor mange og hvor mye vil han foreløpig ikke avsløre.

- Det er noe som er i boks, men sponsorene ønsker ikke at det skal bli kjent. Det blir nok offentliggjort etter sesongen, sier han.

Vil ikke velge

Neste år er det VM i Sapparo, og fryktelig mye skal gå galt om ikke Northug blir med dit. Selv nekter han å forskuttere noe som helst.

- Jeg håper bare på å bli med. Å vinne medalje i VM blir en for høy målsetting, tror jeg. Jeg vil jo bare være 1. års senior, minner han om.

Bjørn Linds råd om å ta et valg mellom sprint og lengre distanser velger han å la passere.

- Jeg tror jeg skal klare å hevde meg bra i begge deler. Jeg kommer ikke til å gjøre noe annet enn jeg har gjort før. Det jeg trener for er distanseløp, ikke sprintløp, sier Northug til Dagbladet.no.