Var egentlig utestengt. Men Gytkjær fikk spille og slo grusomt tilbake

Matchvinner mot Sandefjord.

• Haugesund - Sandefjord 2-1 (1-1)

(Dagbladet): Sandefjord gikk knallhardt ut på bortebane mot Haugesund, og ble belønnet med åpnignsmålet etter sju minutter. Erik Mjelde var målscorer.  

Ballen ble slått inn i boksen, og tilfeldigheter gjorde at ballen landet i beina til Mjelde. Han takket, bukket og sendte bortelaget opp i ledelsen.

Slo tilbake Haugesund har ennå ikke vunnet på hjemmebane i årets Tippeliga - og var veldig gira på å rette opp i den statistikken i dag.

Sakte, men sikkert tok hvittrøyene over kommandoen.  Alexander Stølås var nære da han dro av tre mann i boksen og rappet til mot lengste. Men Sandefjord-keeper Michael Toernesta fikk en hånd på ballen.

Samme mann hadde også et lekker frisparkforsøk fra 35 meter. Han sendte en kanon som smalt i tverrliggeren bak en sjanseløs Toerneste.

Utligningen «måtte» komme.

Og det var Simon Diedhiou som fikk æren av å trille ballen mellom beina på Sandefjord-keeperen etter han ble spilt gjennom av Søren Christensen.

- Vi forærte Haugesund masse sjanser med dårlig forsvarsspill og har masse å rette på, var Lars Bohinens dom på C More i pausen.

Grusom omgang for kapteinen Men Bohines menn greide aldri å rette opp.

I stedet ble det en drittomgang - spesielt for kaptein Roger Risholt.

Først utnyttet Gytkjær en horribel involvert fra Risholt.  Kapteinen skulle bare trille ballen tilbake til keeper - men Gytkjær hadde plassert seg klokt, snappet opp ballen og var iskald alene med keeper.

Gytkjær var egentlig utestengt i dagens kamp etter at han feilaktig ble utvist mot Start tidligere i uka.

Men heldigvis, for Haugesund, ble karantenen opphevet.

Risholt kom også i fokus like før slutt. Han ble spilt lekker gjennom - men gikk i bakken inne i boksen. Først så det ut som straffe - men reprisen viste at kapteinen falt vel lett.

Han ble også belønnet med sitt andre gule for filming - og illsint gikk han av banen.

Til fjerdedommeren sa han noe ala (nesten ordrett):

«Det er soleklart, jeg blir takla innenfor 16 og det er straffe, ikke kort» .

De to trenerne ble også spurt om situasjonen etter kampen.

- For meg, der jeg sitter,  ser det ut som straffe. Det ville være merkelig om han skulle falle der når han er på blank mål. Men vi får se det på video, var Bohinens dom til C More.

Grindhaug fulgte opp:

- Jeg var sikker på at det var utvisning.

God utvikling Etter en tøff start på sesongen har Haugesund nå to strake seirer. Grindhaug var svært fornøyd:

- jeg er fornøyd med de tre poengene. Det er kjærkomne. Men vi hopper ikke i taket av prestasjonene.  Men vi vet å sette pris på tre poeng, selv om det er mye rufs, slurv, dill og dal, sier han til C more.

For Lars Bohinens del var det tøft:

- Det beste laget vant. Vi kan ikke gi bort så mange baller upresset. Vi gir initiativet fra oss altfor ofte i kamper så langt i Tippeligaen, sa en skuffet trener.