Bakrommet burde holde kjeft, men vi lar oss ikke krenke:

VAR er kommet for å bli og ødelegge fotballen slik vi kjenner og elsker den

Men, vi forslår at pass, penger og fødselsattestene fratas dem som forsvarer VAR.

VARMELDING: Bakrommet er som et museum når det kommer til fotball og vi er selvsagt derfor så dønn imot VAR, men vi gir oss ikke og erter alle dem som tror de finner opp fotball hver gang de skriver og skriker om verdens fineste idrett. Foto: NTB Scanpix.
VARMELDING: Bakrommet er som et museum når det kommer til fotball og vi er selvsagt derfor så dønn imot VAR, men vi gir oss ikke og erter alle dem som tror de finner opp fotball hver gang de skriver og skriker om verdens fineste idrett. Foto: NTB Scanpix.Vis mer

I dag starter vi vår nye klikksuksess, Bakrommets Tele4gramByrå (BT4B), dette ettersom nye avistider krever nye grep for å få alfabetet til å skinne nedentil fra A til Å. Vi starter først opp med langt fra siste nytt innenfor herrelandslag i det som likner på fotball.

Gutta som nektet å vinne mot Romania (men, vi skal slå dem borte), og samme gjeng som dro i vesterled til Færøyene – som burde klart uavgjort – der vår unge helter så vidt fikk med seg 3 poeng (men, vi skal banke svenskene borte). BakrommetsTele4GramByrå mener at tida IKKE er inne til å rope etter Åge (stake), men vi kan godt bli med på en spleis så Lägerback kommer seg trygt hjem, inn i de svenske skoger der han kan snakke om soneforsvar til han blir grønn mens björkarna susa. Korvball.

BT4B hyller Caroline Graham Hansen & co. som utførte en meget god defensiv kamp mot favorittene Frankrike, dette etter at Norge hadde slått Nigeria. BT4B må ærlig si at vi har langt mer nerver og forventninger til VM-damene enn da vi ser Perrys menn.

Vi håper jentene går hele veien, men det blir knalltøft. Kjør da, Reiten! Men, det som skjer i Frankrike er nesten uten unntak fair play. Uten særlig nykker, kjefting på dommer og filming. Deilig, slik kan moderne fotball være. Dog helt uten VAR (Hawkeye er greit). Vi har sagt det før, og vi gjentar oss gjerne fordi det er en motesak i dagens krenkbare, reaksjonære verden: Make Love, Not VAR.

VAR er satan som på sikt ødelegger fotballens iboende feil og tilfeldigheter, og det vi skal snakke om og diskutere på pub etterpå. Vi skal ikke nevne fotballens Jesper Knott og Lars Tott, de to av mange som forsvarer alt nytt som innføres for å ødelegge sporten, men vi tror det er riktig om noen ansvarlige der ute fratar VAR-folket pass, VISA-kort, fødselsattest, gir dem 95 prosent skatt, pålegger dem tupé (og mæl) og deretter må dem utføre 20424 timer siviltjeneste, blant annet smøring snitter til oss som tar fotballen og supporterne på alvor.

Vi som ikke lar oss lure av den moderne tid der FIFA nok snart vil innføre fotlenker på alle spillere, ikke bare Bendtner, slik at vi som ser på, kan gi dem støt. Bravo, sier Knott på TV2. Hurra roper Tott i Aftenposten. BT4B har også lest D2 (strippeklubbmagasinet til Dagens Næringsliv) om engasjementet for Moder Jords viktige klimalandslag, signert Morten Thorsby. Topp. Han viser et solid engasjement langt utover 16-meteren og egen navle.

Noe helt annet er at førstkommende mandag vil Forfattersentrum starte et eget forfatterlandslag for kvinner. Bakteppet er at kvinner ikke får være med på det forfatterlandslaget som har vært, dermed har de startet opp et nytt med blant annet Cathrine Grøndahl, Kjersti Skomsvold, Pia Edvardsen, Helga Flatland, Cathrine Knudsen, Ellisiv Lindkvist (som er oppkvinne), Helene Guåker, Maia Kjeldset Siverts og Linda Klakken med flere. Det er duket for et kick-off-arrangement mandag før oppgjøret Norge-Sør Korea som vises på storskjerm, på Litteraturhuset i Oslo. Vi savner likevel Vigdis Hjort sentralt bak mål og Selma Lønning Aarø som sidemålvakt. Bandet Racer kan lage fotballsangen «Vi er budeiene fra nord».

Bakrommet kan også skryte av å være på Twitter der vi har 144 følgere (helt kriselavt selvsagt), men vi skal koste på oss å skryte av en helt annen konto, og det er Idrettspolitikk.no. Sjekk den ut og les blant annet om historien til Bøler – Grorud J17. Sånn skal fotballedere oppføre seg! BT4B kan også avsløre at vår gamle moderklubb, Eidsvold IF hadde en knallstart på årets lavere divisjonssesong, men nå har de tapt tre kamper på rad. Sånn går det med system 1-8-1-4 og med Carsten som fortsatt Anker på midten.