BAKROMMETS GAVEBORD: Vi har ryddet og gir bort disse to, innkjøpt under VM i 2006, førstmann og kvinne til mølla som HYLLER OSS (hør, hør) får tilsendt skjef. To vinner. Foto: Tom Stalsberg
BAKROMMETS GAVEBORD: Vi har ryddet og gir bort disse to, innkjøpt under VM i 2006, førstmann og kvinne til mølla som HYLLER OSS (hør, hør) får tilsendt skjef. To vinner. Foto: Tom StalsbergVis mer

VAR er Satan, husk det Jesper, Morten, Brede og Alexander - lytt til den evige toppscorer

Bakrommet gir også bort to VM-skjerf fra 2006

Bakrommet er som kjent nedlagt, men vi trodde vi fortsatt var såpass unge at vi kunne bidra til å spre eder og galle, det viste seg også å stemme. I utgangspunktet skulle dagens spalte handle om glede, pasninger, drømmemål, taktikk, tårer, humør og alt annet som vi egentlig forbinder med fotball.

Vi skulle definitivt ikke bruke en eneste kommafeil MER på det som nesten alle nå snakker om, VAR. Men, før vi sprer glede til det norske folk så iler vi til med en advarsel. Denne går til Fotballens Sydenturister, de i Norge innenfor media spesielt som elsker VAR, som vil ha barn med VAR, som snakker i sørlandske tunger om VAR, som skriver spalte opp og spalte ned om videodømming. Er det mulig? Men, vi skal huske dere den dagen når alle andre roper: VAR var helt krise. VAR ødela fotballen i øyeblikket, og alt det vi skulle ha snakket om de neste fire åra. Forresten: Er dere betalt av FIFA hele bunten? VAR er nemlig selveste Satan på det andre bakrommet.

Og, heng oss gjerne ut til sport og spe. Skjell oss kraftig ut. Spenn bein på oss, le, spytt , men dere kan bare prøve å bølle med dem som virkelig kan fotball. De som sitter i den eneste TV-kanalen verdt å følge, BBC med Match of The Day. Her sitter det folk som har spilt på det aller høyeste nivået, og ikke på Start eller snakket seg varme om pengespill, men som heter blant annet Alan Shearer. Han sier at VAR, spesielt etter skandalen Iran og Portugal, er "bullocks".

Hva var det vi sa? Lytt nå. Ikke til oss, men til Alan toppscorer. Han veit hva fotball handler om. Og, nei, reservekeeper Thorstvedt, vi lytter til ham og ikke til deg. Og nei, Brede Hangeland, vi lytter til Alan og ikke til en tilfeldig stopper. Vi lytter til Alan, den evige toppscorer. Alan fra Southampton, Blackburn og Newcastle.

Han som laget 30 mål på 63 landskamper. Alan som etter at han hadde puttet ikke la seg ned for å be eller peke opp mot himmelen (er så lei dette), men som løftet høyrehånda i været, kanskje med en pekefinger mot tribunen. Slik skal det være. Noe annet? Ja, vi sa før VM at Uruguay kommer til å vinne, dette tror vi fortsatt på? Nååjaa. Colombia ruller også opp ved siden av Belgia, men vi skal ikke glemme Frankrike, Spania og Brasil.

Eller hva med England, love? Rule the world hadde jo vært suverent. Inntil VM-hviledagen på fredag (puh, skal bli fint for kona): Cod Save The Queen, heia Egypt og vi har to skjerf fra VM i 2006, Togo og Mexico. Noen som vil ha dem, send mail og HYLL BAKROMMET! Førstemann til mølla.