Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norge - Tsjekkia - 5 dager igjen

Var helt knust, men nå skal Johansen gifte seg

- Det blir bra, sier landslagskapteinen. 

LYKTES IKKE: Stefan Johansen og Fulham klarte ikke å rykke opp i Premier League. Det gikk hardt inn på landslagskapteinen. Foto: NTB Scanpix
LYKTES IKKE: Stefan Johansen og Fulham klarte ikke å rykke opp i Premier League. Det gikk hardt inn på landslagskapteinen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SANDVIKA (Dagbladet): Fotballandslagets kaptein - Stefan Johansen (26) - klarte ikke å rykke opp til Premier League med sitt Fulham. Nå er han på plass i Norge, før VM-kvaliken mot Tsjekkia lørdag. Tre dager seinere venter Sverige i privatlandskamp.

- Det var tungt. Jeg måtte bruke to dager på å komme meg, sier Johansen om møtet med Reading 16. mai.

Første kamp i opprykkssemifinalen endte med 1-1 på Craven Cottage. På bortebane tapte Fulham 1-0. Dermed må laget ta fatt på en ny sesong i The Championship. Johansen innrømmer at han var knust i dagene etterpå.

- Vi klarte å komme inn i playoffen og følte vi var i bra form. Så kom to kamper der vi ikke var gode nok. Det var utrolig tøft, sier han.

Hemmelig

Dagbladet møter Lars Lagerbäcks frontmann på landslagets spillerhotell i Sandvika. Nå venter to kamper. Så skal han gifte seg med samboeren Pernille, røper han. De har en datter sammen.

BRYLLUP: Stefan Johansen skal gifte seg med samboeren Pernille. Her fra tida i Celtic. Foto: NTB scanpix
BRYLLUP: Stefan Johansen skal gifte seg med samboeren Pernille. Her fra tida i Celtic. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Det blir ingen lang sommerferie. Men jeg skal gifte meg, og det blir bra.

- Hvor skal dere gifte dere?

- Det er hemmelig.

- I Norge?

- Ja, i Norge.

- Når?

- Det er også hemmelig.

Motivert

Johansen ble utnevnt til ny kaptein da Lagerbäck overtok landslaget etter Per-Mathias Høgmo. Norge er ute av kampen om et VM-sluttspill neste sommer. Men Johansen avviser at det er vanskelig å motivere seg til de to kommende kampene.

- Nå har vi en ny mulighet til å jobbe videre med det Lars ønsker. Det virker som om gutta er veldig motivert for det.

Selv har en snudd sesongen med Fulham til noe positivt. Det startet famlende. Men 26-åringen - med en fortid i blant annet Strømsgodset og Celtic - er en kriger.

TELLER NED TIL KAMP: Stefan Johansen og keeper Rune Almenning Jarstein (t.h.) er klar til tjeneste for Norge. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Scanpix
TELLER NED TIL KAMP: Stefan Johansen og keeper Rune Almenning Jarstein (t.h.) er klar til tjeneste for Norge. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Scanpix Vis mer

- Fulham-supporterne kåret deg til lagets nest viktigste spiller. Hva tenker du om det?

- Det tyder på at jeg har hatt en bra sesong. Det er positivt. Men det viktigste var å rykke opp til Premier League. Derfor ble det en skuffende sesong.

- Men vi prøver igjen. Toppnivået er bra nok til å være med helt øverst i The Championship. Vi må beholde de spillerne vi har og prøve å bli mer stabile. Fulham er en klubb som satser hardt.

For snilt

Trener Lars Lagerbäcks analyse av Norge var at det ble for snilt i kampen mot Nord-Irland i mars.

- Han har klart å få fram budskapet sitt veldig bra. Og det er ikke han som er utpå der og spiller kamp. Det er oss spillere. Det er vi som må ta ansvar, understreker Johansen.

Hele Norges coronakart