Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Var helt vekk fra første stavtak

Bjørndalen slått ut av feber.

Sesongen kan være over for Ole Einar Bjørndalen (34). Etter torsdagens sprint i Holmenkollen bar det rett til sengs med feber for den seiersvante skiskytteren.

- Jeg ligger rett ut med ganske høy feber. Akkurat nå ser det svart ut med tanke på jaktstarten lørdag, men kanskje kommer jeg meg til fellesstarten søndag, sa Bjørndalen til NTB noen timer etter torsdagens sprintrenn.

Helgens to Kollen-renn avslutter verdenscupsesongen for skiskytterne.

Etter 14.-plassen reiste verdenscupvinneren rett tilbake til hotellet for å gjennomgå legesjekk. Trolig dreier det seg om en virussykdom.

- Vi skal ta nye blodprøver fredag morgen for å finne ut hva det er snakk om, fortalte skiskytterkongen.

Sto over


Verdenscuprunden i sørkoreanske Pyeongchang for to uker siden måtte nordmannen stå over på grunn av sykdom. Etter sju dager på penicillin kom han sterkt tilbake og vant i Khanty-Mansijsk, men Bjørndalen hanglet tydelig på hjemmebane torsdag.

- Hodet verket da jeg våknet om morgenen. Jeg sov mye før starten, og hodepinen ga seg, men allerede fra første stavtak var jeg helt vekk. I ettertid kan jeg kanskje si at det var dumt av meg å gå rennet, mente Ole Einar Bjørndalen.

Han bommet en gang på standplass og endte 1.32,2 minutt bak vinner Emil Hegle Svendsen.


Sesongbeste


Nedturen kom på en dag da to «gamle kjenninger» gjorde suksess. Frode Andresen skjøt feilfritt på sin liggende serie, men bommet tre ganger på stående. Likevel holdt det til femteplass og sesongbeste.

Andresen, som ble beste nordmann på femmila i Holmenkollen sist helg, ble kun slått av Hegle Svendsen med 3,9 sekunder i sporet.

image: - Var helt vekk fra første stavtak

Stian Eckhoff, som ble utelatt fra VM-laget, slo tilbake med sjuendeplass på sprinten. Ronny Hafsås gikk sterkt og endte på 13.-plass med to bomskudd.

To bom hadde også Alexander Os, som ble nummer 18.

Halvard Hanevold ble nummer 33 og Lars Berger nummer 48. Samtlige får gå lørdagens jaktstart.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media