HOLD NESTEN HELT INN: Petter Northug gikk tom for krefter inn i den siste bakken, og endte som nummer ti i Marcialonga. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
HOLD NESTEN HELT INN: Petter Northug gikk tom for krefter inn i den siste bakken, og endte som nummer ti i Marcialonga. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

- Var ikke en sjanse for å vinne da jeg kom til bakken

Petter Northug holdt lenge følge - nå skal han ta opp kampen i Vasaloppet.

CAVALESE (Dagbladet): Petter Northug gjorde flere spådommer til skamme dag han holdt følge med de største langdistanseløperne helt fram til de siste kilometerne i Marcialonga. Nordmannen hadde i tillegg et lite uhell underveis.

- Jeg brakk staven og måtte snu for å hente den, og jeg måtte prøve å gå meg opp til gruppa igjen, og det gikk greit, det. Jeg og Geir Ludvig Aaasen jobbet sammen, og det var gunstig for meg, sa Northug til Dagbladet.

- Kostet det så mye krefter at det var avgjørende for at du måtte slippe på slutten?

- Nei, jeg hadde vært ferdig uansett, sa Northug.

Petter Northug håpte å kjempe om en god plassering i dag, men skjønte etter hvert at det ville bli vanskelig.

- Jeg skjønte etter fem mil at det var mange som var spreke og sterke, men jeg måtte bare prøve å være med så lenge som mulig. Jeg hadde krampe i brystet og armene. Jeg håpte jeg kunne kjempe om en pallplass, men da jeg kom til bakken var det ikke en sjanse. Jeg føler meg sterk i det lette terrenget, men sliter litt i motbakker. Jeg tror Vasaloppet passer meg bedre, sier Northug til TV 2.

- Blir vanskelig å vinne
Northug lar ikke maktdemonstrasjonen til Jørgen Aukland stoppe drømmen om seier i Vasaloppet.

- Det frister å gjøre en jobb for å ta opp kampen med han. Det blir nesten litt som skiskytterne mot langrennsgutta. Jeg skal prøve å vinne, men slik det ser ut i dag blir det vanskelig, sa Northug.

Nå starter oppkjøringen til Vasaloppet for skikongen.

- Det var viktig med en slik gjennomkjøring, jeg får bruke februar på spesialtrening fram mot Vasaloppet. Jeg må få inn noen lange turer for å bli herda. Må nok utsette noen worldcup-helger for å få maks ut av opplegget, sa Northug.

Overrasket
Odd-Bjørn Hjelmeset var litt overrasket over at Northug ikke hold med helt inn.

- Jeg hadde jo lansert Petter Northug som en av favorittene, og jeg hadde trodd han skulle holde med helt opp bakken. Men jeg tror han var sliten allerede før siste bakken, sa Hjelmeset til TV 2.

BRAKK STAVEN: Petter Northug måtte få en ny stav tidlig i løpet, uten at det gikk ut over resultatet. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
BRAKK STAVEN: Petter Northug måtte få en ny stav tidlig i løpet, uten at det gikk ut over resultatet. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer