SPENT: Landslagssjef Egil Drillo Olsen mener det er gode muligheter for at flere av de nye navnene på lista han holder i hendene på dette bildet kan være med når VM-kvaliken tar til.Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
SPENT: Landslagssjef Egil Drillo Olsen mener det er gode muligheter for at flere av de nye navnene på lista han holder i hendene på dette bildet kan være med når VM-kvaliken tar til.Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.Vis mer

- Var ikke i tvil om å ta ut Mos

Drillo ser Moa-kvaliteter i lillebror Abdellaoue.

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): 14 potensielle debutanter sto på lista Egil Drillo Olsen presenterte i ettermiddag, da troppen som skal til Thailand i januar ble offentliggjort på Ullevaal.

Landslagssjefen gleder seg til å se hva de nye navnene kan prestere, og har store forventninger til flere.

Også til Mostafa Abdellaoue, som har hatt en så god sesong i Tromsø at Vålerenga så godt som aktivt angrer på å ha lånt ham ut, og vil gi ham ny kontrakt.

- Mos er med på grunn av sesongen han har prestert i Tromsø i år, som har vært positiv. Han var en av de vi ikke var i noe særlig tvil om skulle tas ut, sier Drillo til Dagbladet.

Storebror Abdellaoue har tatt store steg i Tyskland denne sesongen, og Egil Olsen mener Mos har potensialet til å følge i familiefotsporene.

- Han er ikke veldig så forskjellig fra broren sin, de likner litt, selv om broren vel fremdeles er litt bedre. Men Mos er jo yngre, og kan ta steget framover, mener landslagssjefen.

Stopperne imponerte
Også Magnus Wolff Eikrem får sjansen på A-landslaget, etter senest i oktober å ha blitt vraket fra U21-troppen.

- Det går på spisskompetansen hans, kreativiteten, han er flink til å se gjennombruddene, og han har blikket som gjør at han slipper ballen i rett øyeblikk, forklarer Drillo.

GOD SESONG: Mos Abdellaoue får sjansen for A-landslaget, og kan fort bli en konkurrent til sin egen bror.
Foto: Rune Stoltz Bertinussen / Scanpix
GOD SESONG: Mos Abdellaoue får sjansen for A-landslaget, og kan fort bli en konkurrent til sin egen bror. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / Scanpix Vis mer

- Hvor mye betydde det du så av U23-landslaget i Tyrkia for uttaket denne gangen?

- Det var bare en kamp, så det var ikke den som dannet grunnlaget, men det var viktig å få sett den. Skal jeg trekke fram noen av de som spilte i Tyrkia, så var det midtstopperne i Even Hovland og Vegard Forren som imponerte mest. Ellers var det jevnt bra laginnsats, og Norge var relativt klart bedre der nede, sier landslagssjefen til Dagbladet.

Alle kan få spilletid
Norge skal møte Danmark og Thailand på reisen i Asia, og trolig også et usikkert komponert Sør-Korea.

Drillo håper så mange som mulig av de nye navnene benytter sjansen til å gjøre en god figur, men ser også utfordringen i at det blir mange nye spillere samtidig.

- Det som kan være litt uheldig er at noen av dem kan få relativt lite spilletid, ettersom det er 22 mann. Men det er tre kamper, og det skal mye til at ikke alle får en mulighet, sier Drillo, som understreker at poenget er å prøve spillerne i roller vi kjenner godt fra det norske landslaget under ham.

- Ja, og så får vi se litt om det blir i 4-4-2 eller 4-5-1. Det blir spennende, men jeg er helt sikker på at noen av disse her kommer til å være aktuelle neste høst, sier landslagssjefen, med tanke på den kommende VM-kvaliken.