Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Var ikke meningen å gråte så mye i Tour'en

Har felt tårer både av sinne og glede.

GLEDESTÅRER: Martin Johnsrud Sundby unnet virkelig Finn Hågen Krogh oppturen han fikk ved å vinne ti-kilometeren i Tour de Ski i dag. Krogh selv var såpass rørt av hva han fikk til, at han ikke klarte å holde gledestårene tilbake. Foto: NTB Scanpix
GLEDESTÅRER: Martin Johnsrud Sundby unnet virkelig Finn Hågen Krogh oppturen han fikk ved å vinne ti-kilometeren i Tour de Ski i dag. Krogh selv var såpass rørt av hva han fikk til, at han ikke klarte å holde gledestårene tilbake. Foto: NTB Scanpix Vis mer

TOBLACH (Dagbladet): Finn Hågen Krogh (25) gråt av skuffelse - og sinne - etter at han mistet begge skia på fellsstarten i Oberstdorf for to dager siden.

I dag sprengte det på i tårekanalene igjen. Men denne gang var det gledestårene som måtte ut.

- Ja, nei, jeg vet ikke helt hvorfor jeg slapp de tårene. Jeg bruker ikke gjøre det, men det presset seg på. Dette betydde så utrolig mye for meg, sier Finn Hågen Krogh etter å ha slått både Martin Johnsrud Sundby og absolutt alle andre på skøyte-mila i Toblach i dag.

Etter to fall og epsioden der begge skia rett og slett falt av føttene hans, har årets Tour de Ski mildt sagt vært noe spesiell for Krogh.

- De to fallene får jeg ta på egen kappe, men det med at bindingene løsnet vet jeg ennå ikke hvorfor skjedde. Ikke tenker jeg så mye på det heller. Det var bare om å gjøre å legge det bak seg fortest mulig og fokusere mot dette løpet her.

Kjørte seg i senk - Denne ti-kilometeren har jeg sett fram til lenge, men etter det som har skjedd vart jeg kanskje ekstra motivert.

TOK UT ALT:  Finn Hågen Krogh ville kjøre seg helt i senk på dagens ti-kilometer. Det klarte han - og det holdt til seier. Foto: NTB Scanpix
TOK UT ALT: Finn Hågen Krogh ville kjøre seg helt i senk på dagens ti-kilometer. Det klarte han - og det holdt til seier. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Målet mitt i dag var å kjøre meg sjøl helt i senk. Det følte jeg at jeg klarte, og da både formen og motivasjonen er på topp, så vet jeg at jeg kan gå gode skøyteløp, sier Finn Hågen Krogh.

- Det er en veldig god følelse. Det er godt å vise at jeg kan vinne skirenn, men det er minst like godt å innfri overfor meg sjøl, sier finnmarkingen, som trener bemerkelsesverdig lite i forhold til Martin Johnsrud Sundby.

Mens Johnsrud Sundby logger 1150 timer i året, ligger Krogh på mellom 700 og 750.

- Det er det som passer for meg. Men jeg er yngre enn Martin, og har kanskje mer å gå på. Målet mitt er, som det er for alle skiløpere, å bli så god som mulig. Og jeg skal holde på i mange år enda, sier Krogh.
Stort av Martin At han ligger på fjerdeplass i Tour de Ski sammenlagt etter alle uhellene han har hatt, sier litt om potensialet.

- Det er helt klart et mål på sikt å hevde seg helt i toppen i Tour'en. Det er en konkurranse jeg liker, og som vel passer for meg. Men foreløpig er Martin litt for sterk.

Nettopp Martin Johnsrud Sundby ga Finn Hågen en god klem etter målgang i går. Han var - som alle andre på laget - veldig glad på Kroghs vegne.

- Martin er en stor skiløper, men også et stort menneske. Etter skuffelsen i Oberstdorf var jeg ganske deppa. Men selv om Martin selv hadde en dårlig dag i det løpet, kom han med noen veldig fine ord til meg - midt oppe i sin egen skuffelse. Det hjalp meg faktisk ganske mye. Det var stort gjort av Martin, sier Krogh.

I Tour de Ski ligger som nevnt Krogh på en fjedeplass, omlag 40 sekunder bak Petter Northug og Sergej Ustiugov. Med to gode løp i morgen og ikke minst i monsterbakken på søndag, er ikke pallen helt utenfor rekkevidde. 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media