Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

-  Var ikke moro lenger

Stjernen-spillerne holdt ut med Geir Myhres treningsregime helt til laget begynte å tape. I går måtte den tidligere landslagssjefen gå fra jobben.

Tommy Kiviaho er inne i sin femte sesong i Norge. Tidligere har han ni sesonger i den finske SM-ligaen (øverste nivå), samt at han har spilt i Sverige og Tyskland. Finnen har aldri opplevd så beinhard treningskultur som den Geir Myhre har innført i Stjernen.

-  Alle de andre lagene i eliteserien har én dag fri i uka. Vår siste fridag var i august. Når vi ikke har hatt istrening, har det enten vært spinning eller styrketrening, sier han til Dagbladet.

Ledet serien

-  Jeg har vært i klubber hvor det trenes veldig mye, men der har spillerne vært ansatt på heltid. Da er situasjonen en helt annen.

Geir Myhre har innført en knallhardt treningsregime i klubben, og startet årets sesong forrykende. Laget slo blant annet fjorårsvinner Storhamar hele 6- 0 hjemme, og ledet serien. De siste fire kampene har imidlertid endt med tap, og misnøyen i klubben har økt.

-  Ikke moro

-  Når alt går bra, er det greit. Det er først når du begynner å tape, at du blir sliten både fysisk og mentalt. Det var ikke lenger moro å spille ishockey. Det tar på å vite at det ikke kommer noen fridag i morgen, neste uke eller uka etter der, sier Kiviaho.

Geir Myhre ønsker ikke å kommentere hvorvidt han har vært for hard mot spillerne.

-  Men de har i alle fall trent bra, og har alle forrutsetninger for å være med og kjempe om en god plassering i år. Føler jeg har gjort en bra jobb i Stjernen. Det er bare å sammenlikne klubbens resultater før og etter jeg kom.

Sportslig leder Reidar Sundt sier det ikke har vært snakk om noe spilleropprør.

-  Vi er ikke som Rosenborg. I Stjernen er det ikke slik at spillerne kan avsette en trener. Dette er en løsning vi og Geir Myhre er blitt enig om.

Fra og med i dag blir svenske Per Lundell spillende trener i Stjernen. Han får med seg assistenttrener Thomas Hansen.

MÅTTE GÅ: Geir Myhres knallharde treningsregime ble for tøft, selv for ledelsen i Stjernen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media