Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

VAR innføres i Champions League

Det bekrefter UEFA.

VAR I CHAMPIONS LEAGUE: UEFA bekrefter at videdømming skal brukes i Champions League. Foto: Peter Byrne/PA Wire/NTB Scanpix
VAR I CHAMPIONS LEAGUE: UEFA bekrefter at videdømming skal brukes i Champions League. Foto: Peter Byrne/PA Wire/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er UEFA som i dag bekrefter at VAR (Video Assistant Referee) vil bli tatt i bruk i Champions League neste sesong.

VAR vil også brukes i følgende turneringer:

Supercupen (2019)

EM (2020)

Europa League (2020/21)

Nations League (Finalene i 2021)

UEFA-sjefen Aleksander Ceferin uttalte i august at VAR ville bli innført i Champions League fra og med neste sesong.

VAR ble en suksess både i kontinentcupen og under sommerens VM i Russland. Det er også tatt i bruk i flere ligaer, blant annet i Tyskland der det har ført til flere kontroverser. Det blir også brukt i FA-cupen og Ligacupen i England.

Var skeptisk

Tross planene om å innføre VAR i Champions League fra neste sesong er Ceferin likevel en smule skeptisk, ettersom UEFA har en stor utfordring med å ha et fullverdig VAR-system i alle sine 55 medlemsland. Han var ikke sikker på at systemet så langt er fullverdig utviklet, skriver NTB.

- Det er ikke helt klart for meg. Det ble tatt noen gode avgjørelser under VM, men vi må se hvordan det utvikler seg, sa Ceferin i august.

Men Ceferin føler seg nå trygg på at medlemslandene har tid nok til dette.

- Vi er trygge på at det å introdusere VAR i august 2019 vil gi oss nok ti til å få på plass et robust system og tid til å trene dommere til å sørge for en suksessfull implementering av VAR i Champions League, verdens flaggskip i klubbfotballen, sier Ceferin.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!