Samling i Livigno

- Var jeg på forsida av Dagbladet, sier du? Det fikk jeg ikke med meg

- Leser ikke om langrenn i media, sier Heidi Weng (25).

STORTRIVES PÅ JOBB: Heidi Weng har aldri trent mer enn i sommer. Nå er hun og resten av damelandslaget på høydesamling i Livigno. Foto: Tormod Brenna
STORTRIVES PÅ JOBB: Heidi Weng har aldri trent mer enn i sommer. Nå er hun og resten av damelandslaget på høydesamling i Livigno. Foto: Tormod BrennaVis mer

LIVIGNO (Dagbladet): Heidi Weng går rundt i den sedvanlige joggebuksa. Håret er utslått og hun smiler hele tida.

- Jeg trives jo på jobben, sier hun - og smiler enda litt bredere.

Hun er sammen med resten av damelandslaget på den årlige høst-samlingen i idylliske Livigno langt nord i Italia. Her samler jentene timer i høyden, timer som skal omsettes i resultater til vinteren.

Trent mer

- Det er flott å være her. Og treninga går veldig bra. Jeg har trent bra i hele sommer, en god del mer enn i fjor, sier

- Men tidligere i sommer ga du uttrykk for at det var så som så med motivasjonen. Det kunne vi lese på forsida av Dagbladet?

- Har jeg vært på forsida? Det fikk jeg ikke med meg. Men det er ikke så rart. Jeg leser aldri om meg selv, ikke om langrenn i det hele tatt faktisk, i media. Jeg klikker meg aldri inn på noe av det der. Det står så mye rart, hehe.

Progresjon

- Men det med motivasjonen?

- En blir kanskje litt sliten etter en lang sesong. Men etter at jeg fikk ladet batteriene har jeg vært motivert som bare det. Som jeg sa, har jeg trent mer enn noen gang, og det virker som om kroppen tar i mot. Så ja, nå begynner jeg å glede meg til vinteren, sier Weng til Dagbladet.

Heidi Weng har aldri vært av de som har trent mest av langrennsjentene. Men hun har rykte på seg for å være veldig trenings-smart. Hun tar seg gjerne en fridag om hun føler for det.

- Heidi er veldig flink til å kjenne på hva som er riktig for henne, har trener Roar Hjelmeset sagt mer enn en gang.

Derfor tok hun det da også litt rolig i vår, og stresset ikke med å bygge seg opp igjen etter sesongen som endte med tredjeplass i verdenscupen, nærmere Therese Johaug enn noen gang.

Bygger hus

- Men da jeg først kom skikkelig i gang var motivasjonen på topp med en eneste gang, og treninga har gått veldig bra. Jeg har tatt stegene gradvis, og tåler mer og mer trening. Så får vi se hva det får å si til vinteren, sier hun.

Hun gleder seg til å flytte inn i eget hus også. På Lillehammer er bygginga av et miljøhus i full gang.

- Det blir bra. Jeg har bestemt meg for å bli Lillehammer-jente. Jeg trives utrolig bra der oppe, kan gå på ski nesten hele året og har alt jeg trenger i nærheten.

- Det kan ikke bli bedre, sier Weng.