Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Var klar for fest, men ble stoppet i døra

«Pølsa» sønderknust etter VM-fiasko på hjemmebane.

STOPPET I DØRA: Øystein «Pølsa» Pettersen var klar for fest, men ble stoppet i døra, som han sier det selv.Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
STOPPET I DØRA: Øystein «Pølsa» Pettersen var klar for fest, men ble stoppet i døra, som han sier det selv.Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer

(Dagbladet):  Mens lagkameratene kontrollerte inn til topp ti-plasseringer i prologen, måtte en enormt skuffet Øystein «Pølsa» Pettersen konstatere at det som skulle bli et VM-eventyr på hjemmebane var over før det egentlig hadde begynt.

Oslo-gutten har slitt tungt denne sesongen, men ble allikevel satset på av sprinttrener Ulf Morten Aune. Med trenerens tillit kom også godfølelsen krypende tilbake på trening i VM-anlegget i Holmenkollen.

Men da det gjaldt som mest, maktet ikke 28-åringen å levere et løp godt nok til å ende blant de 30 beste som går videre til kvartfinalene.

- Viljen er der, men problemet er at jeg går for dårlig på ski. Jeg er fryktelig skuffet over meg sjøl. Jeg føler jeg skuffer alle som har trodd på meg og hjulpet meg på veien. Det kommer folk i tusentall for å se på meg, og jeg var klar for fest - hadde til og med tatt på meg dressokker - men ble stoppet i døra, sier Pettersen til NRK.

Prologen ble ikke overraskende vunnet av en svenske, men det var ikke favoritten Emil Jönsson som tilbakela de drøyt 1500 meterene raskest. Det gjorde derimot Jesper Modin, som slo Rustad-løper Anders Gløersen med 24 hundredeler.

Eirik Brandsdal ble nummer seks, Ola Vigen Hattestad sju og Petter Northug 10.

Dermed er åtte av ni nordmenn i kvinne- og herreklassen videre når det skal kjempes om medaljer i Kollen seinere i ettermiddag. Kvartfinalene begynner klokka 15.00, og de kan følges direkte i Dagbladets VM-studio.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling