Var krepsefisker da Brann ringte: - De ville undertegne kontrakt med meg

Brann-helten Steffen Skåleviks spesielle reise.

• Brann - Start 1-0 (0-0)

BERGEN (Dagbladet): Branns matchvinner mot Start, Steffen Skålevik (23), ble headhuntet til Brann fra jobben som krepsefanger  i liten krepsebåt.

- Fra å være heltids krepsefisker til målscorer for Brann, har vært en utrolig ferd, sier Skålevik.

I fjor høst kombinerte han yrket som krepsefisker med å score mål for Nest-Sotra. En dag i august i fjor, kom telefonen fra agent Stig Lillejord som snudde opp ned på hverdagen til Skålevik.

- Jeg hadde hatt et kjip dag på krepsefisket. Null fangst. Jeg frøs. Jeg hadde unnagjort en kveld med motorproblemer og mye styr. Så ringte telefonen i lommen. Det var Stig som kunne fortelle at Brann ville undertegne kontrakt med meg. Det ble utrolig glad. En drøm som gikk i oppfyllelse, sa Skålevik til Bergensavisen den gang.

Siden den gang har ikke spissen fått det skikkelig til. Han har jobbet og slitt, men målene har latt vente på seg. Men Skålevik er en optimist av natur, og har aldri vurdert å gi opp.

Noen sekunders magi I helgen sørget Skålevik for noen sekunders magi mot Start. Han har i en årrekke fått høre at han ikke er god på første berøring. Det er mildt sagt et handikap for en spiss.

Det har ikke stanset Steffen for å bøtte inn for Nest-Sotra på nest øverste nivå, hvor han spilte til inntil august 2015. For Brann har han ikke slått gjennom. Kanskje gjennombruddet kom med scoringen mot Start.

Kanskje han nå er i ferd med å spille seg til en fast spissplass. Kanskje er han i ferd med å danke ut Brann-yndlingen Erik Huseklepp som ikke har fått det til i år.

Men tilværelsen som krepsefanger til spiss har gått via mye kjedelig terping og øving på en detalj.

- Jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har øvd på å ta ballen i mot på første berøring, for så å fyre ballen i mål. Det høres lett ut, men det er vanskelig å få til en berøring som vender bort forsvarsspilleren og gjør deg klar til å skyte i neste sekund.

- Jeg får et sekund eller to hvor magi eller fiasko er fasit. Mot Start fikk jeg lønn for strevet. Mitt første mål i Tippeligaen. Forhåpentligvis ikke mitt siste i år, smiler Skålevik.

Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.