- Vår letteste kamp

Nederlenderne slakter Norge.

LETT MATCH: Nederlendernes kaptein Giovanni von Bronckhorst synes kveldens kamp mot Christian Grindheim og Norge var den enkleste av de sju strake seirene i VM-kvalifiseringen. Foto: Erlend Aas, Scanpix
LETT MATCH: Nederlendernes kaptein Giovanni von Bronckhorst synes kveldens kamp mot Christian Grindheim og Norge var den enkleste av de sju strake seirene i VM-kvalifiseringen. Foto: Erlend Aas, ScanpixVis mer

|||
ROTTERDAM (Dagbladet.no): Nederland - Norge 2-0. De nederlandske spillerne mener kampen mot Norge var den enkleste de har spilt hittil i kvaliken.

- Ja, det mener jeg. De spiller med bare en spiss, og gjør det aldri vanskelig for oss. Nå tror jeg Norge er ute, sier kaptein Giovanni van Bronckhorst.

- Det var deres siste mulighet til å komme til VM, og likevel er de veldig defensive. Det er veldig enkelt for oss å spille sånn vi liker når de ligger så lavt, sier Gio.

- Utrolig
Assistenttrener Frank de Boer slakter Norges innstilling til kampen.

- Det er helt utrolig at de spiller så defensivt i en kamp de er nødt til å vinne. Selv når de kom under med to mål, går de ikke framover, sier de Boer.

De norske spillerne skjønner godt hva nederlenderne mener.

- Ja, det kan jeg forstå. Vi ble veldig baktunge og var altfor halvhjerta på overgangene, sier Kjetil Wæhler til Dagbladet.

- Vi klarer heller ikke å skape nok med etablert spill, og da ser vi ikke veldig imponerende ut, sier Wæhler.

- Må tørre mer
John Carew mener Norge er nødt til å risikere mer mot de gode lagene for å utvikle spillet.

- Det er utrolig hva man får til hvis man tør. Men vi må tørre å gjøre det mer, dempe ballen, gi den videre, bruke tid. Ferdighetene har vi, men vi kommer aldri til å utvikle oss om vi ikke tør. Da får vi heller tape noen kamper med fem mål på veien, mener Carew.

Jon Inge Høiland fikk virkelig kjørt seg på høyrebacken, spesielt i førsteomgangen. Han mener Nederland nesten driver en annen idrett til tider, og at Norges manglende offensive kraft handlet mer om evner enn vilje.

- Vi prøver jo å komme oss framover, men det føles som løpet er kjørt en stund mot slutten der, sier han til Dagbladet.

- Det er litt sånn «lærer, det er feige lag». Når du ser på de tre som spiller framme der, de er fra klubber som Real Madrid, Arsenal og Liverpool, sier Høiland.

- FEIGE LAG! - På slutten var det litt sånn: «Lærer, det er feige lag,» sier Jon Inge Høiland. Han fikk kjørt seg mot Nederlands stjernegalleri.Foto: Foto: Erlend Aas, Scanpix
- FEIGE LAG! - På slutten var det litt sånn: «Lærer, det er feige lag,» sier Jon Inge Høiland. Han fikk kjørt seg mot Nederlands stjernegalleri.Foto: Foto: Erlend Aas, Scanpix Vis mer