Var ligamester da dommeren blåste av kampen - så scoret City

Fergusons verste mareritt er et faktum.

HER FÅR DE BESKJEDEN: Phil Jones og resten av United-laget har nettopp fått beskjeden om Agüeros vinnermål på Etihad. I løpet av tre overtidsminutter snudde City 1-2 til 3-2 - og tok ligagullet. Foto:  AFP PHOTO/ANDREW YATES
HER FÅR DE BESKJEDEN: Phil Jones og resten av United-laget har nettopp fått beskjeden om Agüeros vinnermål på Etihad. I løpet av tre overtidsminutter snudde City 1-2 til 3-2 - og tok ligagullet. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATESVis mer

Sunderland - Manchester United 0-1, Manchester City - QPR 3-2

(Dagbladet): Sir Alex Ferguson har tatt på seg rollen som motivator for QPR denne uka, blant annet ved å minne om hvordan hans unge Aberdeen-mannskap slo selveste Real Madrid i europacupfinalen i 1983.

Samtidig har han manet sine egne til ikke å gi opp håpet om ligagull - selv om han nærmest har talt for døve ører.

- Neste helg får vi forhåpentligvis vårt livs feiring, sa Ferguson over høyttaleranlegget på Old Trafford etter sesongens siste hjemmekamp sist helg.

City vant på United-måten
Mot alle odds kom de røde uhyre nære. Men ikke nært nok.

Da Howard Webb blåste av kampen på Stadium of Light sto det 2-2 på Etihad - et resultat som ville gjort United til ligamestere. Mens spillerne sto ute på banen og ventet på sluttsignalet kom beskjeden som knuste United-hjertene:

Sergio Agüero hadde gitt City 3-2 nesten tre minutter på overtid - etter at Edin Dzeko først hadde utliknet to minutter tidligere. Med andre ord gjorde de det United har hatt for vane de siste par tiårene: De avgjorde på overtid.

Wayne Rooney, Ryan Giggs og de andre spillerne klappet mot de tilreisende supporterne fra Manchester, men de klappet til en utrøstelig gjeng.

Nå er det Manchester City som kan smykke seg med å være best i byen - noe sir Alex Ferguson har avfeid med «aldri i min levetid».

Skotten var likevel raus nok til å gratulere de lyseblå etter kampen, samtidig som han påpekte at «alle som vinner ligaen fortjener det».

- Alle forventet at City skulle vinne, men de gjorde det mot ti menn den siste halvtimen og med fem tilleggsminutter. Jeg gratulerer City med ligagullet. Alle som vinner ligaen fortjener det. Mot slutten av kampen visste ikke spillere våre resultatet i den andre kampen. Nå er de virkelig skuffet — heldigvis er de det, sier Ferguson.

Og legger til:

 - Det er sånn det skal være. De gjorde en glimrende jobb i dag. Jeg er fornøyd med sesongen vi har hatt, 89 poeng ville vanligvis vært nok til å vinne ligaen. Det var ikke vår tur denne gangen.

Rooney matchvinner
Rooney scoret kampens eneste mål på Stadium of Light i det 20. minutt, da han headet ballen i mål fra kloss hold etter Phil Jones perfekte innlegg bak Sunderland-forsvaret.

Det var spissens 27 ligamål for sesongen, et tall han kunne og burde pyntet ytterligere på i løpet av kampen. Uten at det spiller noen som helst rolle verken for Rooney eller United.

Fra å lede serien med åtte poeng for en drøy måned siden tapte de ligaen på dårligere målforskjell en byrivalen. Å tape serien på den måten er Fergusons verste mareritt - det røpet Gary Neville for et par uker siden.