NY TV 2-EKSPERT: Henning Berg debuterte som fotballekspert hos TV 2 i 2004. Nå gjør han comeback, og fotballsjef Vegard Jansen Hagen tror den tidligere landslagskapteinen vil overraske mange positivt. 
Foto:  Arnt E. Folvik / Dagbladet
NY TV 2-EKSPERT: Henning Berg debuterte som fotballekspert hos TV 2 i 2004. Nå gjør han comeback, og fotballsjef Vegard Jansen Hagen tror den tidligere landslagskapteinen vil overraske mange positivt. Foto: Arnt E. Folvik / DagbladetVis mer

- Var like sprudlende som gisselvideoer på Al Jazeera

Men nå skal Henning Berg slippes fri som TV 2-ekspert.

(Dagbladet): Det har ligget i kortene en stund, men i dag ble Henning Berg offisielt presentert som ny fotballekspert i TV 2.

42-åringen erstatter Bengt Eriksen, og er tiltenkt rollen som analysesjef for Tippeligaen og landslaget. I tillegg skal han jobbe med fotball-EM til sommeren.

- Jeg gleder meg veldig til å fortsette å jobbe med fotball, det er det jeg synes er morsomst av alt. Jeg har vært hovedtrener i Tippeligaen i sju år nå, og dette gir meg en mulighet til å holde meg i fotballen samtidig som jobbhverdagen blir annerledes i forhold til blant annet arbeidsmengde, sier Berg til Dagbladet.

- Er det noe du ønsker å gjøre annerledes?

- TV 2 har vært veldig flinke til å dekke norsk fotball, og klart å presentere det på en folkelig og bra måte. I tillegg til den klassiske fotballdiskusjonen kommer jeg til å ha fokus på den faglige og taktiske biten, og komme med analyser individuelt og lagmessig. Det blir min hovedjobb, sier han.

Tror Berg vil overraska
Som fotballtrener har Berg blitt beskyldt for å være humørløs og for å skape lite entusiasme. Den kombinasjonen er selvsagt ikke optimal for TV, og i går tvitret fotballsjef Vegard Jansen Hagen at han «ikke har møtt like mye skepsis siden vi hyret inn Lundekvam til PL-satsingen».

Men han er trygg på at Berg kommer til å vise en langt mer karismatisk side av seg selv på skjermen.

- Det er riktig at trenerintervjuene med Henning Berg var like sprudlende og spontane som gisselvideoer på Al Jazeera, men nå slippes fyren fri, sier Hagen til TV 2.

Berg har jobbet som TV 2-ekspert tidligere også, i 2004, og det var en god opplevelse både for ham og kanalen.

- Vi har jaktet på en ekspert som kan komplettere Tippeliga-teamet vårt med vekt på analyse og det fotballfaglige, og det mener vi å ha funnet i Henning Berg. Han har en imponerende CV, bred erfaring og vi vet fra sist vi jobbet med han at han har et stort potensial som fotballekspert. Jeg tror mange vil bli svært positivt overrasket, sier Jansen Hagen.

Henning Berg svarer slik når Dagbladet gjengir TV 2-sjefens Al Jazeera-karakteristikk:

- Jeg har ikke sett så mange gisselintervjuer på Al Jazerra. Men da jeg var LSK-trener, snakket jeg på vegne av Lillestrøm Sportsklubb. Nå snakker jeg på vegne av TV 2, og det legger en god del andre føringer for hva jeg kan si. Det viktigste er at man trives i jobben, har det gøy og ønsker å formidle fotball. Det blir jobben min.

Skal ha glimt i øyet
- Tror du at du blir oppfattet som sur?

- Som hovedtrener i LSK, når resultatene er dårligere enn forventingene og det ikke går bra, er det sånn man blir oppfattet. Jeg ble oppfattet annerledes da vi slo Stabæk 7-0, og da vi solgte spillere for 30 millioner kroner. Fotballtrenere er sjeldent superpopulære over tid.

- Hvordan ønsker du å framstå som fotballekspert?

- Med troverdighet, at jeg snakker om ting jeg har kompetanse på. Jeg skal kunne gå inn og diskutere spillet med trenere og spillere. Så veit jo alle at TV 2 er formidler til hele det norske folk, så det skal ikke bli noe smal sjanger. TV 2 er kjent for glimtet i øyet, sier Henning Berg.