FORTSATT SUVEREN. Muscles Wiking B.R. vant kriteriet enkelt i fjor og har vært favoritt i et år til å vinne derby. Det ble svært enkelt. Arkivfoto: HESTEGUIDEN.COM.
FORTSATT SUVEREN. Muscles Wiking B.R. vant kriteriet enkelt i fjor og har vært favoritt i et år til å vinne derby. Det ble svært enkelt. Arkivfoto: HESTEGUIDEN.COM.Vis mer

Var like suveren i derby

Har vært favoritt i ett år.

Klikk her og grip sjansen til å vinne store gevinster!

(Dagbladet): Helt siden Muscles Wiking B.R. vant kriteriet for nøyaktig et år siden, ble hesten samtidig en av historiens største derbyfavoritter.

Og hingsten hadde ingen problemer med å innfri.

Sjelden har et travderby blitt vunnet så lett.

Storfavoritten med den svenske superkusken Bjørn Goop i sulkyen fikk overta teten etter 400 meter. Derfra og inn forløp alt uten snev av dramatikk. Eirik Høitomt overlot teten til Goop. Det ga andre plass med Triple Crown.

-Det er en herlig følelse å få kjøre denne hesten. Han har en enorm teknikk og en flott innstilling til å konkurrere, sa Bjørn Goop etter triumfen.

Solvalla neste
- Nå blir det Solvalla og kvalifisering til Europa-derby. Den finalen går i Sveits. Og der vil vi gjerne være med. Det føles godt. Denne hesten er virkelig bra, sa Goop.

- Dette er en av mine største triumfer i karrieren, sa Goop på seremoniplass.

Far Olle Goop som driver suksessbedriften sammen med sønnen Bjørn var rørt på seremoniplass. Den meritterte storkusken har aldri vunnet et derby som kusk. Han fikk et sjenerøst tilbud av eieren Johnny Sørgård om å kjøre dette løpet. Men han takket høflig nei.

- Det føltes bare helt naturlig at Bjørn kjørte selv. Dette er veldig stort for meg uansett, sa Olle Goop.
Seieren i travderbyet var verdt 750.000 kroner.

Kald favorittseier
Det ble favorittseier i kaldblodsderbyet også. Wik Stjernen og kusk Gunnar Austevoll vant på samme måten, svært lett og udramatisk fra tetposisjonen.