- Var litt grinete i garderoben

Brann minutter unna ny Europa-skrell. Men så laget Bakke straffe...

Rennes - Brann 1-1.

(Dagbladet.no): Brann var så nær en ny norsk festkveld i Europa. Fire minutter før slutt ledet de norske seriemesterne 1-0 borte mot den franske serietreeren Rennes - men da kunne de ikke lenger stå imot det enorme presset.

Jires Ekoko kom seg forbi Bjørn Dahl og inn i 16-meteren, der Eirik Bakke stakk ut en klønete fot.

Straffen var det liten grunn til å protesterte på, og tidligere Liverpool-spiller Bruno Cheyrou satte straffesparket sikkert bak en storspillende Håkon Opdal.

- Vi var litt grinete i garderoben. Vi følte vi hadde god kontroll, og at de ikke skaper all verden selv om de har ballen mye. Straffen er sur, for jeg synes vi gjennomfører en helhjertet jobb, står på til siste spark og har noen overgangsmuligheter hvor vi kunne vært mer nøye, sier Jan Gunnar Solli til Dagbladet.no. 

Med tre poeng ville Brann hatt et strålende utgangspunkt til å ta seg videre fra gruppespillet, men selv med ett poeng er de fortsatt med i kampen.

- Med seier hjemme mot Zagreb er vi med for fullt, sier Solli.

Startet godt

HEADET BRANN I LEDELSEN: Azar Karadas knuste sin oppasser i lufta, og stanget Brann i ledelsen mot den franske serietreeren. Foto: SCANPIX
HEADET BRANN I LEDELSEN: Azar Karadas knuste sin oppasser i lufta, og stanget Brann i ledelsen mot den franske serietreeren. Foto: SCANPIX Vis mer

Før kampen varslet Mons Ivar Mjelde at Brann ville gjøre som Rosenborg mot Valencia: Kjøre giftige overganger, kombinert med voldsom løpsvilje.

De lyktes ikke like godt som Rosenborg - men Brann åpnet kampen positivt.

Etter ni minutter fikk de kampens første sjanse. Erik Huseklepp imponerte trolig Manchester City-speiderne på tribunen da han driblet seg fri, spilte til Helstad, som var nær å sende Brann i ledelsen med et skudd i korthjørnet.

I stedet var det spissmakker Azar Karadas som fikset drømmestart for de svartkledde fra Bergen. Han raget høyt over Rennes-midtstopper Petter Hansson på Husklepps corner, og headet hardt i mål fra seks meter.

- Når vi leder 1-0 blir vi litt fornøyd, og begynner å tenke at det vil være veldig moro å holde på ledelsen. Men jeg synes det er morsomt at vi tør å spille fotball. Vi lykkes med noe, og mislykkes med noe. Folk må huske at vi er en ydmyk gjeng som skal ut og samle erfaring, sier Solli.

Like etter Karadas\' scoring kunne Petter Hansson fått sin revansj, men svensken presterte å heade utenfor da han fikk gå opp helt umarkert rett foran Håkon Opdal.

10 minutter før pause var det Mickaël Pagis\' tur til å sløse, da han skjøt med løskrutt på Håkon Opdal fra fem meter.

Rennes ble pepet av banen av sine egne til pause, men kom voldsomt i 2. omgang.

- Var litt grinete i garderoben

Massivt Rennes-press

Brann kom seg knapt over midtbanen, og ble trykket tilbake på banen av et aggressivt Rennes-lag som rullet opp den ene sjansen etter den andre.

- Jeg har sjelden sett spillerne så trøtte som etter kampen her og i Brügge. De jobbet steinhardt. Og det må man gjøre på dette internasjonale nivået. Bare se på Rosenborg mot Valencia. De jobbet kampen inn i sitt spor og det gjorde guttene i dag også, sa Mjelde til BA.

Bare 10 minutter inn i 2. omgangen tok Mons Ivar Mjelde grep og tok Erik Huseklepp og Azar Karadas av banen.

Huseklepp hadde til da vært Branns farligste offensive spiller, men Brann-treneren var neppe like fornøyd med det defensive, og satte derfor inn Petter Vaagan Moen. Cato Guntveit erstattet Karadas - og Brann lot Helstad ligge igjen som ensom spiss.

Solli sier det ikke lå taktiske årsaker bak byttet.

- Huseklepp følte seg tung i pusten, og det var en ærlig sak. Vi må spille med folk som har pusten i orden. Azar hadde heller ikke mer å gå på, sier Solli.  

For en stakket stund avtok presset på Brann noe, selv om Rennes fortsatt var det klart førende laget.

Mot spillets gang kunne faktisk Thorstein Helstad gitt Brann 2-0 på en god kontring, og da han lurte offsidefella seks minutter før slutt.

- De blei slitne, og da fikk vi sjanser. Med litt mer dyktighet og presisjon hadde vi satt en til, påpeker Solli.

I stedet fikk altså Rennes lønn for strevet med Cheyrous straffescoring - og i noen hektiske sluttminutter, der Rennes jaget seiersmålet, ble også Hassan El Fakiri utvist.

Han stanset et fransk angrep ved å stikke ut en utspekulert fot på midtbanen, og dommeren mente det var så destruktivt at han traff fram det røde kortet direkte.

<B>HALSENDE ETTER:</B> Slik kan 2. omgang oppsummeres i grove trekk - Brann halsende etter en Rennes-spiller.
<B>SPEIDERE SÅ HUSEKLEPP:</B> Erik Huseklepp viste mye bra offensivt, men ga ikke Erlend Hanstveit mye defensiv hjelp på venstresida. Mjelde valgte defensiv trygghet, og plukket Huseklapp av banen 10 minutter etter pause.