- Var litt mett av skirenn

Men i dag leverte Heidi Weng karrierebeste.

BANKET JOHAUG: Heidi Weng har lagt Therese Johaug bak seg i spurten og passerer målstreken som nummer to i Falun, kun slått av Justyna Kowalczyk. Foto: Jonathan Nackstrand/AFP/Scanpix
BANKET JOHAUG: Heidi Weng har lagt Therese Johaug bak seg i spurten og passerer målstreken som nummer to i Falun, kun slått av Justyna Kowalczyk. Foto: Jonathan Nackstrand/AFP/ScanpixVis mer

FALUN (Dagbladet): Hun tok karrierens første pallplass da hun kom på tredjeplass i Lahti. I dag forbedret supertalentet Heidi Weng (20) det resultatet med en andreplass på 10 km klassisk fellesstart i Falun.

Justyna Kowalczyk var rimelig suveren på den tredje etappen i verdenscupfinalen, mens Weng spurtet fra Therese Johaug og knep andreplassen. Ungjentene henviste dermed Marit Bjørgen til fjerdeplass.

- Da jeg sto opp i dag, følte jeg meg egentlig litt mett av skrienn. Men så bestemte jeg meg for at i dag skulle jeg virkelig gi alt. Det skulle verke i kroppen, forteller Weng.

Kamp om tredjeplass Som tenkt, så gjort. For mens Bjørgen måtte slippe i Mördarbacken, klarte Weng å bite sammen tennene. I mål var hun drøyt 15 sekunder bak Kowalczyk.

Sammenlagt etter tre av fire etapper, ligger Weng på en tredjeplass i finalen. Morgendagens avsluttende jaktstart blir etter alt å dømme et oppgjør mellom Kowalczyk og Bjørgen om seieren.

Weng må konsentrere seg om å beholde plassen, for bakfra kommer sterke løpere som Charlotte Kalla og Therese Johaug. Kalla starter 13 sekunder bak Weng, mens Johaug må hente inn 15 sekunder.

Må gå alene - Huff da, sier Weng når hun får høre det.

- Det betyr at jeg må gå alene i starten, konstaterer hun.

Og jenta fra Ytre Enebakk er kanskje litt på defensiven.

- Skøyteformen er ikke like god som klassiskformen. Men jeg skal gjøre mit beste, lover hun.

Wengs jevngamle tremenning Martine Ek Hagen gikk for øvrig også et nytt godt løp i dag, og ble nummer ni.

Også Maiken Caspersen Falla imponerte. Jenta som har etablert seg som en av verdens aller beste sprintere, gikk inn til en sjuendeplass. Det er karrierebeste i distanserenn for hennes del.

NY PERS: Heidi Weng strekker armene i været for andreplass. Foto: AFP/Scanpix
NY PERS: Heidi Weng strekker armene i været for andreplass. Foto: AFP/Scanpix Vis mer