- Var litt mett av skirenn

Men i dag leverte Heidi Weng karrierebeste.

BANKET JOHAUG: Heidi Weng har lagt Therese Johaug bak seg i spurten og passerer målstreken som nummer to i Falun, kun slått av Justyna Kowalczyk. Foto: Jonathan Nackstrand/AFP/Scanpix
BANKET JOHAUG: Heidi Weng har lagt Therese Johaug bak seg i spurten og passerer målstreken som nummer to i Falun, kun slått av Justyna Kowalczyk. Foto: Jonathan Nackstrand/AFP/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FALUN (Dagbladet): Hun tok karrierens første pallplass da hun kom på tredjeplass i Lahti. I dag forbedret supertalentet Heidi Weng (20) det resultatet med en andreplass på 10 km klassisk fellesstart i Falun.

Justyna Kowalczyk var rimelig suveren på den tredje etappen i verdenscupfinalen, mens Weng spurtet fra Therese Johaug og knep andreplassen. Ungjentene henviste dermed Marit Bjørgen til fjerdeplass.

- Da jeg sto opp i dag, følte jeg meg egentlig litt mett av skrienn. Men så bestemte jeg meg for at i dag skulle jeg virkelig gi alt. Det skulle verke i kroppen, forteller Weng.

Kamp om tredjeplass Som tenkt, så gjort. For mens Bjørgen måtte slippe i Mördarbacken, klarte Weng å bite sammen tennene. I mål var hun drøyt 15 sekunder bak Kowalczyk.

Sammenlagt etter tre av fire etapper, ligger Weng på en tredjeplass i finalen. Morgendagens avsluttende jaktstart blir etter alt å dømme et oppgjør mellom Kowalczyk og Bjørgen om seieren.

Weng må konsentrere seg om å beholde plassen, for bakfra kommer sterke løpere som Charlotte Kalla og Therese Johaug. Kalla starter 13 sekunder bak Weng, mens Johaug må hente inn 15 sekunder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer