Var livredd før kampen

Bosniskfødte Armin Sistek gledet seg ikke til U21-debuten i dag. Han var redd for hva motstanderne kunne finne på.

BEOGRAD (Dagbladet.no): Armin Sistek var bekymret før U21-kampen mot Serbia på OFK Stadion i Beograd i ettermiddag. Så bekymret at han holdt på å avlyse hele turen. Sistek er opprinnelig bosnisk, og kom til Norge da det tidligere Jugoslavia brøt sammen. Urolighetene i Bosnia, og til dels i Beograd før kampen, gjorde ham nervøs. Og bare tanken på å spille fotballkampen mot serbere gjorde ham rett ut redd. Helt fram til kampstart.

- Ja, det var jeg, innrømmer Sistek overfor Dagbladet.no.

Han fryktet grisetaklinger, drittslenging, og andre ufinheter fra de serbiske motstanderne. Derfor fokuserte han på litt andre ting før debutkampen.

- Jeg prøvde minst mulig å prate mitt eget språk. Det holdt i femti minutter.

Avslørt av dommeren

Ved å prate norsk håpet Sistek å unngå at noen av motspillerne la merke til at han er bosnier. Men en fløyteglad dommer fikk det til å koke over på språkfronten.

- Jeg tror alle ble overrasket da jeg pratet språket. Plutselig ropte jeg «Hvorfor blåser du hele tida?» til dommeren, og da måtte han snu seg for å se hva slags drakt jeg om hadde på meg, ler han.

For når det kom til stykket var frykten for hva som kunne skje på banen ubegrunnet.

- Det gikk over all forventning, selv om jeg ikke gjør en stor kamp selv. Alt som skjedde på banen var helt fint, så alt i alt var et morsomt å debutere, forteller Sistek.

Likevel slipper ikke frykten helt taket.

- Jeg tror ikke jeg går ut på byen i kveld, verken alene eller sammen med noen andre. Det er ikke verdt å ta noen sjanser.

I GANG: Bosniske Armin Sistek overvant frykten. Bare tanken på å spille fotballkampen mot serbere gjorde ham rett ut redd. Helt fram til kampstart.
BEKYMRET: Armin Sistek var bekymret før U21-kampen mot Serbia på OFK Stadion i Beograd i ettermiddag.