Johan Kaggestad var alvorlig syk

- Var midt mellom levende og død

I et intervju til TV 2 forteller Johan Kaggestad om dramaet.

ALVORLIG: i høst kommenterte han verdens største sykkelritt, men underveis merket han at formen ble dårligere. Johan Kaggestad trodde det ville gå over, men så smalt det skikkelig. Foto: Gorm Kallestad / NTB
ALVORLIG: i høst kommenterte han verdens største sykkelritt, men underveis merket han at formen ble dårligere. Johan Kaggestad trodde det ville gå over, men så smalt det skikkelig. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kaggestad har i en årrekke vært en av landets fremste TV-kommentatorer. For mange nordmenn er stemmen hans særlig forbundet med Tour de France.

Også i høst kommenterte han verdens største sykkelritt, men underveis merket han at formen ble dårligere. Kaggestad trodde det ville gå over, men så smalt det skikkelig.

– Noen dager etter at vi var ferdig med sendingen fra sykkel-VM, fikk jeg enormt vondt i nyreregionen. Det var enorme smerter. Jeg har ikke vært borti makan. Da ble jeg sendt til Ringerike sykehus. Nyrene hadde rett og slett klappet sammen. Det var ganske alvorlig. Jeg var midt mellom levende og død, sier Kaggestad til TV 2.

Han forteller at han var så sløv at han ikke rakk å frykte det verste.

– Jeg tenkte aldri i de baner, men jeg har skjønt på legene at de ikke var særlig begeistret da jeg kom.

Kaggestad lå fem uker på Ringerike sykehus. Han er glad for at legene greide å redde nyrene hans og at han slipper dialyse og nyretransplantasjon. For tiden er han til rehabilitering på Vikersund Bad.

Den tidligere friidrettstreneren forteller i intervjuet at han ble syk på rundt samme tid som kona ble lagt inn på det lokale sykehjemmet som demenspasient.

– Jeg hadde en dobbeltbelastning, sier TV 2-profilen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer