Var én ball unna eliminasjon - to ganger: - Jeg trodde det var over

Federer med utrolig snuoperasjon.

REISTE SEG MESTERLIG: Roger Federer viste at han fremdeles holder et skyhøyt nivå i kampen mot Gaël Monflis.. AFP PHOTO/Don Emmert
REISTE SEG MESTERLIG: Roger Federer viste at han fremdeles holder et skyhøyt nivå i kampen mot Gaël Monflis.. AFP PHOTO/Don EmmertVis mer

Sveitseren Roger Federer (33) lå nede for telling, men slo tilbake og tok seg til semifinalen i US Open på mesterlig vis.

Motstanderen Gaël Monfils vant de to første settene i semifinalen med 6-4 og 6-3, og franskmannen hadde også to matchballer i det fjerde settet. Men Federer, som hadde tatt det tredje settet 6-4, reddet seg unna matchballene og sikret seg settet.

I det femte og avgjørende var det ingen tvil. Da vant veteranen 6-2.

Favoritt I semifinalen venter kroaten Marin Cilic. De har møttes fem ganger tidligere, og Federer har vunnet dem alle.

Der Monfils var seedet som nummer 20, er Cilic seedet som nummer 14.

Federer er favoritt til å ta seg til finalen. Der blir det eventuelt et møte mot den førsteseedede serberen Novak Djokovic eller den japanske overraskelsen Kei Nishikori.

- Trodde det var over Mot Monfils så det en stund nokså mørkt ut for 33-åringen. Det affiserte ham ikke. Federer brukte alle opplært erfaring for alt det var verdt.

- Jeg visste at det var et stykke fram for Gaël, og jeg visste at jeg hadde bedre tennis inne, sa Federer.

- Jeg trodde det var over da han fikk sine to matchballer, men jeg fortsatte og kjempet for hvert eneste poeng. Etter hvert spilte jeg bedre og bedre, sa sveitseren.

Ingen har vunnet flere Grand Slam-turneringer enn Federer som har står med 17 seirer. Den 18. er innen rekkevidde.

(NTB)