Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Var ønsket av Real Madrid, Manchester United og Chelsea, nå er han klubbløs

Freddy Adu får ikke kontrakt i Blackpool.

PÅ LANDSLAGET: Freddy Adu scoret mot Grenada i Gold Cup i 2009. Foto: Otto Greule Jr/Getty Images/AFP/NTB Scanpix
PÅ LANDSLAGET: Freddy Adu scoret mot Grenada i Gold Cup i 2009. Foto: Otto Greule Jr/Getty Images/AFP/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Amerikanske Freddy Adu (24) fikk i dag nei fra Blackpool-sjef Barry Ferguson etter å ha vært på prøvespill i Championship-klubben den siste tida.

- Det kommer ikke til å skje noe med Freddy. Han har kommet til oss og jobbet hardt under prøvespillet. Han er en flott fyr, men jeg er mer enn fornøyd med laget jeg allerede har, sier Ferguson ifølge lokalavisa Blackpool Gazette.

Avslaget markerer den siste av mange nedturer for Adu, etter at han for drøyt ti år siden gjorde sitt inntog i fotballverdenen.

Prøvespilte i Manchester Som 13-åring debuterte Freddy Adu for USAs U17-landslag. Derfra gikk det slag i slag med den ghanesiskfødte fotballspilleren, som ble tidenes yngste spiller i MLS, han debuterte for A-landslaget til USA og han ble kalt «en gudegave» av Pelé.

Men Freddy Adu maktet aldri å få fullstendig utløp for sitt store potensial.

I løpet av sin tid som spiller for DC United, var Real Madrid, Manchester United, Chelsea og Inter Milan blant klubbene som visstnok var interesserte i å hente stjerneskuddet. Det ble meldt at de blå fra London hadde kjøpt ham for 350 millioner kroner, og han var på prøvespill i Manchester i 2006.

Ni klubber i fem land Da Adu til slutt forlot DC United, var imidlertid til fordel for en annen MLS-klubb - Real Salt Lake. Der ble han i én sesong, før drømmen om Europa endelig ble virkelighet da Benfica kom på banen.

Heller ikke her blomstret Adu skikkelig. Han ble utlånt til hele fire forskjellige klubber i løpet av fire år som Benfica-spiller - Monaco, Belensenses, Aris og Çaykur Rizespor - før han dro tilbake til USA og Philadelphia Union i 2011.

To år seinere dro Adu nok en gang til et nytt land, da han i april 2013 skrev under for brasilianske Bahia. Klubben ble hans niende i fem forskjellige land. I Brasil ble han imidlertid bare i noen måneder, fram til november i fjor.

Siden den gang har det tidligere stortalentet vært på klubbjakt, men fikk altså avslag i Blackpool i dag. Så gjenstår det bare å se hva framtida bringer for den én gang så ettertraktede fotballspilleren.

I UNITED: Freddy Adu prøvespilte for Manchester United i 2006. Foto: AP Photo/Jon Super/NTB Scanpix
I UNITED: Freddy Adu prøvespilte for Manchester United i 2006. Foto: AP Photo/Jon Super/NTB Scanpix Vis mer
Hele Norges coronakart